Rókagomba paprikás puliszkával

Hozzávalók:
50-60 dkg rókagomba
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál zsír

pirospaprika
liszt
tejföl

Elkészítés:
A gombát folyó vízben megmossuk (nem áztatjuk!). A rókagombát 2 vagy 4 részre hasítjuk. Az így előkészített gombát paprikás hagymás zsírba tesszük, pici vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk (ízlés szerint tehetünk a hagymához paradicsomot, paprikás vagy petrezselymet). Egy jó halmozott evőkanál lisztet tejföllel eldolgozunk, hozzáadjuk a gombához és besűrítjük vele.

Puliszka készítése:
1 liter vízhez, 30-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót. A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kis lángon addig kavarjuk, míg a puliszka besűrűsödik, és megfő. A lángot eloltva, még néhány percig a lángfogón hagyjuk a fazekat, majd a puliszkát tálra borítjuk.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük