Hálásak a román gazdák a magyar állam pénzéért – Mihai Pop erdőidecsi gazda például 70 ezer lejt, az-az körülbelül 4.9 millió forintot kapott.

A magyar adófizetők pénze román gazdákhoz vándorol!

Erdőidecs egy kicsiny falu Maros megye északi részén ahol a hivatalos 508 lakosból csak 5 magyart találhatunk. Erdőidecs hivatalosan Marocsvécshez tartozik, ahol a magyar nemzetiségűek aránya még ötven százalék. Amíg a moldvaiak elperelik a Békás-szorost, Johannis meg a kirohanásaitól híresül el a magyar nemzetiségű román állampolgárok ellen, addig a magyar kormány román gazdákat támogat? Mihai Pop pályázatát 2019 júniusában iktatták és novemberben már az erdőicsei réten legelt az a 15 angus szarvasmarha, amit a pályázaton nyert összegből vásároltak. Mihai Pop 70 ezer lejt nyert, míg további 65 ezer lejt saját zsebéből pótolt.

AKKOR MOST MI A HELYZET ???

Dupla szerencse. Az erdőidecsi Pop családhoz, a hegytetőn lévő tanyára is eljutott a magyar állam programjának támogatása • Fotó: Szucher Ervin

Az elején nem is sejtette a román gazdálkodó pár, hogy gazdaságfejlesztési programja révén a magyar állam az ő mezőgazdasági vállalkozásukat is támogatná 70 ezer lejjel, átszámítva 4.9 milló forinttal. Kételkedve tekintettek a Pro Economica Alapítványon keresztül lebonyolított pályázati rendszerre, hiszen meg voltak győződve, hogy az nem nekik szól. Ma már örömmel újságolják, hogy kellemesen csalódtak Magyarország kormányában: a Maros megye színromán vidékein élő gazdák méltányolják, hogy etnikai hovatartozástól függetlenül ők is részesülhettek a jelentős támogatásban.

A cikk a Krónika on-line Erdélyi hírportál oldalán folytatódik, kérjük kattintson a hivatkozásra: Krónika on-line

Check Also

A vendégmunkásokon múlik az, hogy milyen lesz a spárgatermés németországban!

Direkt szivatják az ünnepekre hazatérő román vendégmunkásokat, majd ázsiaiakat hoznak helyettük!

Lehet még ennél mélyebbre süllyedni? Miközben 6 millió román állampolgár nyugaton dolgozik, addig a romániai kereskedelmi …

7 hozzászólás

  1. Szondi Anikó

    Remélem nem a fideszre szavazással akarják meghálálni??? Az nem a fidesz pénze, az a jóval szegényebb emberek adójából kapták. Ők az itteni szegény embereket mivel támogatják????

    • Anikó ,de mi is lehetne hátsó szándéka kormányunknak a támogatások fejében ?? Talán az hogy minnél többen valamelyik ellenzéki pártra szavazzanak ?? UI Bizony rájöttek ( fidesz ? ) hogy a „” zsákocska krumli „” nem elég meggyöző a 2/3-os hatalom megtartásához ,mert támogatásuk ( ha nem is tőlük ? ) , de busásan megtérül .

    • Krónika online

      Én is sajnálom az Erdélyi magyarokat, De azt nem várhatják el, hogy O.V csak azért ad nekik támogatást, mert annyira érdekli őt az ott maradt magyarok élete, csak azért adja, hogy szavazataikkal biztosítsák ezt a hatalommmániás embert. Én is azt üzenem az erdélyben élő magyaroknak, hogy tartsanak ki, kapjanak állampolgársági jogot, de ezzel választási JOGOT már nem. Ők ott élve, nem sokat tudhatnak az itteni magyar viszonyokról. Szavazáskor, amig sajnos választó joguk is van, gondolkodjanak el, hogy ők is csak addig kellenek Viktornak, ameddig megtudja tartani velük a Hatalmát.

  2. Janovicsz Judit

    Mafyarország hazaáruló kormánya meglopja a saját álllampolgárait, ez undorító! Az erdélyi gazdák, pedig társtettesek ebben a lopásban! Tudják-e, hogy a a magyar egészségügytől, a magyar oktatástól, a magyar szociális ellátástól lopják e az adófizetők pénzépt? Mindezt a saját hatalmuk megtartásáért teszik. Tudják-e ezek az erdélyi, vajdasági, felvidéki, stb lefizetett emberek, egyre jobban megutáltatják velünk magukat! Vegyék tudomásul, hogy egy gazember kormány gazemberségeiben társtettesek!

  3. És ezt a mi Magyarországon befizetett adónkból. Ezért kell ócska kórházakban betegeskednünk, ezért kell a tanárainknak egy szál krétával kiállni az osztály elé, ezért kell az idős embereknek leszíjazva tengetniük hátralévő napjaikat az idősotthonokban. Mert Magyarországon az itt élő emberek nem kapnak pénzt, hiába fizettek be évtizedeken keresztül.

  4. Virág Rózsa

    A magyar kormány a magyar gazdaságot köteles támogatni és tilos a romákat. És a magyar kormány a saját pénzéből köteles a magyarokat támogatni, amiért ő köteles megdolgozni és nem vagyunk adófizetők. És a romák ők kötelesek saját magukat támogatni és dolgozni.

  5. Hm, ez érdekes, elgondolkodtató, azért nézhette volna, a nemzetiséget is. Nincs bajom a romanokkal, de adjon a Roman állam nekük támogatást. (erdélyi vagyok)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük