A Medve-barlang

A Medve-barlang

A Medve-Barlang a Bihar-hegységben található, 1975-ben fedezték fel. Még a jégkorszakban keletkezett, sziklaomlással, elzáródással. A barlangban több tucat 15-20.000 évvel ezelőtt élt medvefaj, a barlangi medve csontvázát találták meg. Az omlás után bennrekedtek. A 1,5 km hosszú barlang kényelmesen bejárható, kedvünkre gyönyörködhetünk a változatos formájú cseppkövekben.

A Medve-barlang
A Medve-barlang

A márványkitermelés egyik robbantása során, egy lyuk keletkezett, amin először Curta Traian bányász erszkedett le. A nyílást hamarosan lezárták, majd a barlagrendszer feltárása után egy részét villamosították. 1980 júlis 14-én tartották a barlang hivatalos megnyitóját.

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

A Medve-barlang
A Medve-barlang

Fedezd fel Erdély nevezetességeit:

A képződmények sokaságával vívta ki az emberek csodálatát. Mindössze 1,5 km hosszú, ebből 521m a tudományos kutatást szolgálja, és nem látogatható. A felső, látogatható szinten található képződmények képei, már világszerte ismertek.

A Medve-barlang

Három folyósó: a Medve, az Emil Racoviţă és a Gyertyák folyosó visz el a Gyertyák, a spagettik, az Emil Racoviţă és a Csontok termébe. A kb. 45 percet tartó látogatás a Medvék folyósóján kezdődik, ahol több barlangi medve (Ursus Spelaeus) csontvázát találták, amely már több mint 10 000 éve nem lakja a Földet. A barlang évente több mint 200.000 látogatót fogad.

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …