Európa legnagyobb medverezervátumát a Brassó megyei Zernyestben találjuk.

Medverezervátum, Zernyest, ahol valóban élmény látni a medvéket!

A Zernyest területén található medverezervátumot 2008-ban nyitották meg az „Egymillió barát” alapítvány és Brassó városa kezdeményezésére. Célja, hogy az árva, sérült, vagy éppen a veszélyesnek ítélt medvék otthonra találjanak.

Zernest területén található Románia egyetlen medve rezervátuma, amely egyúttal Európa legnagyobb barna medve rezervátuma is. Itt, a mintegy 69 hektáros területen, közel száz medve él, amelyek számára megfelelő életteret és biztonságot nyújtja a természetvédelmi park. Az állatokat lelkes emberek mentették meg korábbi, emberek kiszabta élőhelyükről, ahol legtöbbször rabságban sínylődtek. Tavaly a medverezervátum területén nyílt meg az első Plüssmaci múzeum is, a kiállított játékok közt van két óriásmedve is, amelyet Nagy-Britannia királyi háza ajándékozott a múzeumnak. 

A Zernesti medverezervátum nem egy állatkert, de látogatható az év minden szakában. Maga a rezevátum fenntartását nem közpénzekből fedezik, hanem önfenntartó. A rezervátumot már egy traktor vontatta „kisvonattal is fel lehet fedezni.

Bővebb információ, jegyrendelés itt: VISIT

Medvecsalád a Szent Anna tónál

Fedezd fel Erdély legszebb helyeit a térképünkön: 

Check Also

Fogoly