A Madarasi-Hargita

Madarasi-Hargita

A Madarasi-Hargita a Hargita-hegység és Székelyföld legmagasabb hegycsúcsa, egy egykori rétegvulkáni kráter peremének északi maradványa. A nehezen felismerhető kráterperem többi hegycsúcsa az Oltárkő (1358 m), a Rákosi-Hargita (1755 m), a Madéfalvi-Hargita (1709 m) és a Csicsói-Hargita (1756 m). Ezek alkotják a Keleti-Kárpátok egyik legnagyobb vulkáni maradványát.

Madarasi-Hargita

A Madarasi-Hargita a leglátogatottabb hegycsúcs a Hargitában. Az északnyugati oldalon, 1650 méteren található a Madarasi-Hargita menedékház, amelyet 1941-ben építettek a magyar kormány támogatásával. A csúcsról szép kilátás nyílik a környező hegységekre és medencékre.

Madarasi-Hargita

Ez ma Székelyföld legnépszerűbb síközpontja. Madarasi Hargita üdülő- és kirándulóközpont Székelyudvarhelytől 36 km-re található. Összesen 4,5 km-nyi sípályát találhatunk itt 1500-1760 m tengerszint feletti magasságban. A síterep december közepétől április közepéig hóbiztos, kedvező időjárás esetén a szezon május közepéig tart. A sípályákat hótaposógép segítségével folyamatosan karbantartják A területen éjjel-nappali hegyimentő-szolgálat üzemel. Biciklitúrákkal, lovas programokkal, hegymászási lehetőséggel, vadlessel és más programokkal várják az idelátogatókat.

Madarasi-Hargita

A közeli Madarasi-Hargitán összesen 4,5 km-nyi sípálya található itt 1500-1760 méteres tengerszint feletti magasságban. A síterep december közepétől április közepéig hóbiztos, kedvező időjárás esetén a szezon május közepéig tart. A sípályákat hótaposógép segítségével folyamatosan karbantartják. A területen éjjel-nappali hegyimentő-szolgálat üzemel. A 2007-ben megnyílt Vadaspark célja a Romániában és az Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása. A több mint háromszáz hektáros területen gím- és dámszarvasok, muflonok és őzek élnek.

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Erdélyi túrák magazin

Madarasi-Hargita
Madarasi-Hargita

A Madarasi-Hargita elképesztő légi felvételeken!

Madarasi-Hargita

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod:

Madarasi-Hargita

A Madarasi-Hargita közelében találjuk Korondot is és a Parajdi sóbányát is. Érdemes elutazni Marosvásárhelyre is. Szováta közelében találjuk a Zetelaki-víztározót és a Csorgókő vízesést is. Valamint Székelyderzs, Lázár kastély Gyergyószárhegy is elérhető távolságban van.

A Madarasi-Hargita térképen:

Check Also

Úzvölgye, katonai temető

Úzvölgye, Csinód

  Neve valószínűleg az itt élt ősi úz népcsoport nevéből való. Az Abaksa havasa északkeleti …