Dél-Erdélybe kirándulunk, a csodák földjére

Tarts velünk te is, ha magad mögött szeretnéd hagyni minden gondodat és szeretnéd a friss hegyi levegőt beszívni mélyen a tüdődbe… -ha csak a szellő lágy simítását akarod érezni arcodon -ha érintetlen, gyönyörű vad és érintetlen tájakra, kalandokra vágysz …akkor is velünk tarthatsz, ha a hegyekből szeretnél végig nézni a világunkon, Erdélyen … kirándulj velünk, ha csak a patakok csobogását, zaját a szél süvítését hallanád szívesen… Kirándulásainkat bátran ajánljuk 6-tól 66 éves korig.

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Erdélyi túrák magazin

Miért éppen minket érdemes választani?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze ha egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra! Mindenki mérlegelheti, hogy ha például csak 5 napra megy Erdélybe, akkor igazából csak 3 nap jut arra, hogy lásson is valamit! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálnunk azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

Ezt a filmet is mi készítettük a Fogarasi-havasokban!

https://www.youtube.com/watch?v=uHqwvn5F8Ks

Tarts te is velünk hat napra Dél-Erdélybe és szerezzünk együtt felejthetetlen élményeket! Mi általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Szegedi, vagy Debreceni csatlakozás is lehetséges. jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal megyünk!

1. nap:  A Szárkő-havasok, a Bánát teteje felé vesszük az irányt, ahol egészen 1760 méter magasságig fel tudunk menni kisbuszunkkal a hegytetőn lévő óriási keresztig, ahonnan csodálatos panorámánk lehet a Bánáti-medencére és a Szárkő-hegységre. Almafatelep felé folytatjuk az utunkat, csodálatos völgyeken keresztül. Kb. 15 kilométert autózunk erdészeti úton. Hunyad megye déli része felé tartva a Ruszkicai márványbányát is felfedezzük, még mielőtt a szállásunkra érnénk. Elképesztő és fantasztikus érzés ott állni a kisbusznyi méretű márványtömbök mellett.

Mics-hegy, Szárkő-hegység

2. nap: A Déli-Kárpátok felfedezését a Szárkő-hegység után a Retyezátnál folytatjuk. Itt elautózunk az általunk elnevezett Piramis kilátóhelyre, ahonnan csodálatos kilátásunk lesz a Hátszegi-medencére. Sokan ezt a helyet a föld egyik “energia pontjának” is tartják. Utána kisbuszunkkal a Vizek-szája tó (Gura Apelor) víztározóhoz utazunk, (egészen 1200 méter magasságig) ami a Retyezát és a Godján-hegység vízválasztója. A tavat megkerüljük egy olyan úton, ami sok tekintetben felülmúlja a Transzfogarasi utat. Vízesésből ihatunk és belekóstolunk az igazi vadonba.

Piramis-kilátó
Vizek szája tó

3. nap: Reggel ismét útra kelünk majd a bőséges svédasztalos reggelink után ( a szállásadóink által készített  zakuszkát és padlizsánkrémet, áfonyalekvárt is megkóstolhatjuk) a Zsil folyó völgye felé vesszük az irányt, ahol a Véka-szurdoknál teszünk egy kis kitérőt és a Bóli barlangba is ellátogatunk. A Zsiec patak völgyében folytatjuk utunkat, ahol 4 nagyobb és megszámlálhatalan kisebb vízesés, forrás, csorgó található. A Lotru folyót követve a Transalpina útra teszünk kitérőt, majd a Vidra tavat, (Barajul Vidra) követve az Olt folyóig követjük a Lotru folyót. Szállásunk Nagyszeben környékén lesz.

Véka-szurdok

Bóli-barlang
Transzalpina, Páring-hegység

4. nap: Reggeli után  irány a Fogarasi-havasok, a Transzfogarasi út. Itt a Bílea tónál töltjük el a délelőttöt és a bátrabbak egy hágóra is felmászhatnak. Az alagúton átutazunk a Capra vízeséshez és a déli rész panorámáját is megcsodáljuk.majd délután a Törcsvári-szoros felé utazunk, a Törcsvári-kastélyhoz.  Szállásunk Brassó környékén lesz.

Bílea-tó, Fogarasi-havasok

5. nap: Reggel az első célpontunk a Hétlétrás vízesés lesz, utána Székelyföld felé vesszük az irányt, ahol a Szent Anna tó partján sétálhatunk. Fakultatív programként medvelesen lehet majd részt venni.

Hétlétrás-vízesés
Szent Anna-tó

6. nap: Sajnos már hazafelé kell vennünk az irányt, de útközben meg tudunk majd állni pihenőre Kerc, cisztercita apátságánál, Szelindek váránál, Algyógyi-vízesésnél és még sok más helyen, ami az időnkbe belefér.

Kerc, Cisztercita apátság
Szelindek vára

A kirándulások időpontja:

  •                                   2019. június              25. – 30.   
  •                                   2019. július               8. – 13.
  •                                   2019. augusztus       6. – 11.

A részvételi díj tartalmaz:  5 éjszakát,  5 reggelit és 5 vacsorát, tehát félpanziós. A 6 napos kirándulás részvételi díja 78 ezer, Ft. gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény. A részvételi díj tartalmazza a Debreceni, Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is. A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, illetve telefonon lehet: +36706775870

A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)

Fedezd fel te is Erdély legszebb helyeit a térképünkön: 

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                     
kapcsolat: HU +36706775870

Check Also

A Mohoru csúcs felé félúton

A legjobb programok Erdélyben és Székelyföldön!

 Élvezzétek ki a nyár minden percét!  Ha már unjátok a lazsálást, ezek az aktív kikapcsolódáshoz …