Nagy-Erdélyi körút 2019.

Idén, 2019-ben ismét egy olyan kirándulásra hívjuk azokat a honfitársainkat, akik valóban meg szeretnék ismerni Erdélyt és kirándulni is szeretnének a Kárpátok csodálatos völgyeiben-hegyeiben. A tavalyi nagy sikerű utat ismételjük meg, ahol egy remek csapat jött össze és kitűnően éreztük mi is magunkat. Kanadából, Szlovákiából, Szatmárnémetiből és még Svédországból is velünk tartottak páran.

Erdélyt, Székelyföldet nem lehet csak úgy pár nap alatt bejárni, egy hónap is kevés lenne ehhez. Ezért is teszünk eleget több Erdélyi túrás barát kérésének és egy igazán tartós programot kínálva invitáljuk önöket is Erdélybe. Mi kisbusszal utazva Kelet-Magyarországi indulással egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak, aki szereti a természetet, a hegyeket, folyókat, várakat, városokat és velünk tartana fotózni, filmezni és élményekkel teli 8 napot szeretne eltölteni Erdélyben és Székelyföldön. 

Madarasi-Hargita

Miért érdemes velünk jönni?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári útjainkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálni azt a sok szép falut, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, kirándulásaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

Általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Szegedi, vagy Debreceni csatlakozás is lehetséges. Az indulások helyszíne, időpontja a résztvevők felszállási helyétől is függhet, változhat. Jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal megyünk!

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

1. nap: Indulás a megbeszélt helyekről, majd Nagyvárad, a Király-hágó után Sebesváron állunk meg, ahol a várat és a vízimalmot nézzük meg. Délután a Tordai-hasadékban sétálunk, majd a szállásunk Torockón lesz.

Sebesvár
Tordai-hasadék

2. nap: Torockói séta és a Torockószentgyörgyi vár felkeresése után, Erdélyi városokat látogatunk meg. A Nagyenyedi, Medgyesi és Segesvári megállók  után érkezünk a szállásunkra Farkaslakára.

Torockószentgyörgyi vár
Segesvár

3. nap: Bőséges reggeli után, mielőtt még tömeg lepné el, a Parajdi sóbányát fedezhetjük fel. Délután a közeli Szovátára utazunk és a Medve-tó, vagy a Mogyorósi tóban fürdünk. Hazafelé Farkaslakára Korondon állunk meg vásárolni, szénégetők munkáját nézzük meg, majd Farkaslakán Tamási Áron emlékházát látogatjuk meg.

Parajdi-sóbánya
Medve-tó, Szováta
Korond

4. nap: Reggel Szejkefürdő után Székelyudvarhely központját fedezhetjük fel, majd Zetelakán, Zeteváralján átutazva Székelyvarságra érkezünk, ahol a hatalmas területen fekvő települést, kilátót és a Csorgókő vízesést keressük fel. Szállásunk Gyergyószentmiklóson lesz. 

Székelyudvarhely
Csorgókő-vízesés

5. nap: Reggeli után a Gyilkos tóhoz utazunk, sétálunk, majd a csodálatos a Békás-szorost keressük fel. A Kis-Békás-szorost is bejárjuk, majd Háromkút csodálatos völgyein, kaszálóin, hegyein keresztül a Gyimesekbe autózunk erdészeti utakon, ahol a szállásunk is lesz. A Gyimeseket felkeresők általában csak végig utaznak a falvakon az Ezer éves határig, mi azonban a vidék rejtett helyeit, völgyeit is láthatjuk. Megállunk többször és a helyieket is megszólítjuk, így betekintést kapva az életükbe.

Gyilkos-tó
Békás-szoros
Háromkút

6. nap: Fügéstetőn keresztül, elbúcsúzunk a Gyimesektől, a Naskalati hegyektől, majd Csíkszeredán, Csíkszentsimonon, Tusnádfürdőn keresztül  a Szent Anna-tóhoz utazunk. Csíkszentsimonban felkeressük a Csíki sörgyárat is. Estefelé medvéket lesünk meg majd természetes környezetükben. Szállásunk Bálványoson lesz.

Szent Anna-tó
Csíki sörgyár

7. nap:  A Bálványosi szállásunkról a Transzfogarasi út felé utazunk Baróton keresztül. A Bílea tónál a bátrabbak felmászhatnak az egyik hágóra, lefotózhatjuk a Transzfogarasi út, a tó panorámáját. Kisbuszainkkal át tudunk menni az út déli oldalára is, ahonnan szinté remek a kilátás és a Capra vízesésnél fordulunk majd vissza Erdély felé. Szállásunk Nagyszeben környékén lesz.

Bílea-tó, Fogarasi-havasok

https://www.youtube.com/watch?v=uHqwvn5F8Ks&t=3s

8. nap: Az utolsó napunkra is jut látnivaló, nem csak utazással telik el az idő. A szállásunkról az Algyógyi-vízeséshez utazunk, ahol a Római fürdőt is megtekintjük, majd Déva várába megyünk felvonóval. 

Algyógyi vízesés
Római fürdő
Déva vára

INDULÁS:

2019 július 19.            hazaérkezés:  2019   július 26.  MEGTELT

2019 augusztus 15.  hazaérkezés:  2019   augusztus 22.    MÁR CSAK 3 SZABAD HELY VAN!

A részvételi díj tartalmaz:  7 éjszakát,  7 reggelit és 7 vacsorát, tehát félpanziós. A 8 napos kirándulás részvételi díja 106 ezer Ft. Gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény. Ha már kirándultál velünk, akkor 4 ezer Ft. kedvezményt adunk, ha pedig legalább ketten jöttök, akkor egy évig megkaphatjátok az Erdélyi túrák magazinját. A részvételi díj tartalmazza a Békéscsabai, Debreceni vagy Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon lehet: +36705772681

A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod:

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                                   
 HU: +36706775870

Check Also

A Mohoru csúcs felé félúton

A legjobb programok Erdélyben és Székelyföldön!

 Élvezzétek ki a nyár minden percét!  Ha már unjátok a lazsálást, ezek az aktív kikapcsolódáshoz …