Kiránduljunk a varázslatos Székelyföldre

KINEK AJÁNLJUK A KIRÁNDULÁSAINKAT?

Azokhoz szólunk, akik már unják a buszos körutazásokat, a városokat, a tömegturizmust és szeretnék közelebbről megismerni Székelyföldet, a Gyimeseket. Jó helyen jársz, ha nem csak az a felszín érdekel, amit már mindenki ismer és ha szereted a kalandokat. Akkor, ha meg akarod érezni, milyen az erdei friss fenyőillat, mekkora élmény letekinteni a világra egy hágóról. Tarts velünk, ha kipróbálnád azt, hogy milyen saját magad szedni az érett hegyi áfonyát, málnát, vagy kezet szeretnél fogni egy igazi juhásszal, aki általában friss sajttal és ordával kínál. Mi a Kárpátok azon részeire kalauzoljuk el az aktív pihenésre vágyókat, ahol ezekkel az élményekkel találkozhatnak.
Erdélyt, Székelyföldet nem lehet 6 nap alatt bejárni, egy hónap is kevés lenne ehhez. Mi viszont kisbusszal utazva Kelet-Magyarországi indulással még is egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak, aki szereti a természetet, várakat, városokat és velünk tartana fotózni, filmezni és élményekkel teli 6 napot szeretne eltölteni Erdélyben és Székelyföldön.

Libán-tető

Miért is éppen velünk érdemes utazni?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálni azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk és persze, ahol ti is akartok! Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek. 

Iratkozz fel a You Tube csatornánkra és nézd meg te is a filmünket Székelyföldről:

Tudjuk, ezen a kiránduláson is hat napig mindenki meg fog feledkezni arról, hogy honnan is jött, mit hagyott maga mögött, hiszen azokon a csodálatos természet által alkotott helyeken tényleg el lehet felejteni mindent. Egy ilyen különleges, élményekben gazdag kirándulásra hívunk mindenkit, aki szereti a természetet. Sok túraútvonalunkat nem lehet könnyen megtalálni, hiszen azok egyetlen utazási iroda kínálatában sem szerepelnek. Sok helyet mi fedeztünk fel, tettünk ismertté.

Szejkefürdő

Mi általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Szegedi, vagy Debreceni, Budapesti csatlakozás is lehetséges. Jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal megyünk!

Korond

1. nap: Székelyföld felé tartva első célállomásunk a mindenki által ismert Fogarasi-havasok lesz, majd a Transzfogarasi út, ide legutóbb Békéscsabai indulással öt és fél óra alatt értünk el. Menet közben a pihenőhelyeket úgy alakítjuk, hogy lássunk is valamit és ne kelljen egy benzinkút már 157 ember által használt wc-jét igénybe venni. Útközben és majd visszafelé tartva is rengeteg helyen meg tudunk majd állni, ezt, mivel kis csoportban utazunk, ezt megtehetjük és megbeszéljük, de itt a térképünkön sok új és érdekes, izgalmas helyet lehet találni:

Az első nap a szállásunk Sepsiszentgyörgy környékén lesz, így valóban ki fogjuk tudni élvezni a Fogarasi-havasok nyújtotta élményeket, lesz időnk és átmegyünk az alagúton a déli oldalra is. A bátrabbak még a két közeli hágó közül is választhat, hogy melyiket mássza majd meg.

Fogarasi-havasok, Bílea-tó

2. nap: Reggeli után tovább indulunk a Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzegláphoz kirándulunk. Időnkbe estebéd előtt még Bálványosvár felfedezése is beleférhet, vagy a Torjai büdösbarlanghoz is el tudunk menni. Estefelé pedig aki gondolja medvelesen vehet részt, ahol egy kiépített medvelesben szinte testközelből nézheti a medvéket.

Szent Anna-tó
Medve az út mellett, Bálványos közelében

3. nap: Bőséges és finom svédasztalos reggeli után  a Gyimesek felé utazunk. Csíkszentsimonban a Csíki sörgyárat keressük fel, majd Csíkszeredában megállunk a Millenniumi templomnál és a Csíksomlyói kegytemplomnál is egy rövid pihenőre, majd a Gyimesi hágón is, Fügés-tetőn keresztül érkezünk a Gyimesekbe.  A  Gyimesek, Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok, Gyimesbükk felé  egészen az ezer éves határig autózunk, de ha látunk valami érdekeset, szépet, akkor megállunk és lefotózzuk, lefilmezzük. Szállásunk a Gyimesekben lesz.

Háromkút, Gyimesek

4. nap: Gyergyószentmiklós felé utazunk Hidegségen, Farkaspallón, Háromkúton és a Hagymás-hegységen keresztül, ahol többnyire kevés turista jár. Igaz, nagyrészt erdészeti utakon haladunk, de a zötyögős útért cserébe csodálatos tájakon szeljük keresztül a Gyimeseket. A délutánt a Békás-szoros, a Békás-patak és a Gyilkos tó környékén töltjük el, de rövid kirándulást tehetünk a Kis Békás-szorosban is. A naplementét a Pongrác-tetőn nézhetjük meg, ahonnan 2 óra alatt Farkaslakára, a szállásunkra érhetünk a Bucsin-tetőn keresztül és ahol majd bőséges, három fogásos vacsora vár minket.

Gyimesek
Ezer éves határ, Gyimesbükk
Békás-szoros

5. nap: A Hargita-hegység, a Madarasi-Hargita felé indulunk reggel, ahol a hegyre felérve rövid sétát teszünk a székelyek szent hegyén, a kopjafákkal teli 1801 méter magas hegycsúcson. Visszafelé menet megállunk pár fotót készíteni a Zetelaki-tónál, majd Székelyvarságra, vagy a Parajdi sóbányába utazunk. A szállásunk szintén Farkaslakán lesz.

Madarasi-Hargita

6. nap: Sajnos hazafelé indulunk, de még nem érnek véget a kirándulásaink, hiszen menet közben megállunk Segesváron, kitérőt teszünk Berethalom felé és ha időnkbe belefér, akkor meg tudunk majd állni Medgyes városában is.

Segesvár

A kirándulás időpontjai:

                            2019    augusztus    6  –  11                      

Részvételi díj tartalmaz:  5. éjszakát,  5. reggelit és 5. vacsorát, tehát félpanziós. A 6 napos kirándulás részvételi díja 78 ezer, Ft. gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény. A részvételi díj tartalmazza a Debreceni, Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

Jelentkezni itt a honlapon (kapcsolat menüpont), a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon is lehet: +36705772681

A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)

https://www.youtube.com/watch?v=uHqwvn5F8Ks

 

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37

HU: +36706775870

Check Also

A Mohoru csúcs felé félúton

A legjobb programok Erdélyben és Székelyföldön!

 Élvezzétek ki a nyár minden percét!  Ha már unjátok a lazsálást, ezek az aktív kikapcsolódáshoz …