Torockói csillagtúra 2022

A Legyező-vízesés

Idén is elmegyünk újra felfedezni Torockót környékét és velünk tarthattok, mert még rengeteg olyan ismeretlen hely vár ott téged is, amit érdemes megnézni. Amíg az átlagturista csak a falut, a Székelykövet, a közelben a Tordai bányát és a Tordai-hasadékot, esetleg a Torockószentgyörgyi várat és Nagyenyedet keresi fel, addig mi felfedezzük a környéket és olyan csodálatos helyekre juthatunk így el, mint a Legyező vízesés, vagy a Szilas-völgy. Ha velünk tartasz, akkor valóban elmondhatod, hogy jártál Torockón és a környékét is ismered.

Torockói-hegység, Szilas-völgy

Miért éppen velünk érdemes jönni?

Mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk és olyan helyekre is eljuthatsz, ahová egyébként nem mennél el. Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálnunk azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek. 

Torockói-hegység, Alsószolcsva

Kapcsolódj ki TE is velünk és feledhetetlen élményekkel gazdagodva térhetsz majd haza. Mivel kis csoportban indulunk kirándulni, fotózni, így rugalmasak lehetünk és sok-sok időt takaríthatunk meg. A szálláshelyünket pedig rövidesen a You-Tube csatornánkon is láthatod. Olyan mesebeli hely, ami nem mindennapi!

Tordai-hasadék

– 1. nap. Első nap a Tordai-hasadékot keressük fel a szálláshelyünk felé tartva. Oda felé felülről csodálhatjuk meg a hasadékot, míg nem tűz erősen a nap vissza felé pedig árnyékban, a Hesdát patakot követve szeljük át a hasadékot. 

Panoráma az Ordaskőről
Panoráma az Ordaskőről Torocküszentgyörgy, a Kőközi-szoros, a Székelykő felé.

– 2. nap. Egész napos kirándulás teszünk a Torockói hegyek mélyére. Míg mindenki a Székelykőt mássza meg, addig mi panorámájában sokkal látványosabb szemben lévő hegyekre megyünk fel, ahonnan elképesztő a kilátás nem csak az egész Torockói-medencére, hanem az Aranyos völgyére is.

Torockószentgyörgy mögött a háttérben a Kőközi-szoros

– 3. nap Ez a nap valóban kalandokban bővelkedhet, hiszen a  Remetei-sziklaszorost, a Pokol kapuján keresztül közelítjük meg, ahol egy felejthetetlen túrát tehetünk sokszor térdig gázolva a patakban. Kulacsainkat is megtölthetjük olyan friss, hideg vízzel a szurdokban lévő forrásokból, hogy az üveg bepárásodik a nyári melegben. A Pokol kapuja előtt felmászunk a hegyre, hogy fölülről is megcsodáljuk a szorost.

Csupa kaland a Remetei-sziklaszoros.

Remetei-szoros

Torockó környéke is rengeteg csodaszép helyet rejt!

– 4. nap. Reggeli után a Torockói-hegyek között utazunk. Ez a vidék még most is a környék egyik legelzártabb helye. Itt a fennsíkon rengeteg zsúptető móc házat találhatunk még most is és megnézzük az a helyet is, ahol a 70 méter magas Szolcsvai búvópatak egy vízesés formájában eltűnik (Legyező vízesés). Itt egyébként 3 patak egyesül és tűnik le a hegy gyomrában. Végig 800-1100 méter magasságban haladhatunk és lesznek olyan kilátópontok, ahonnan egyszerre láthatjuk 20 km távolságból a Kőközi-szorost, a Székelykőt és az Ordaskőt. A magasabb részről nem csak a Remetei-sziklaszorosra, hanem az egész Erdélyi medencére csodálatos kilátásunk lehet tiszta idő esetén, Kolozsvárig, sőt még a Fogarasi havasokig is el lehet látni.

Ez a vidék valóban olyan meseszép, mint a filmben is látható!

A messzeségben ott a Székelykő
A hegyek között rengeteg régi móc házat láthatunk.
Torockói-hegység

– 5. nap. A Torockói-hegységgel szembeni Gyalui havasokba utazunk ( minden célpont max 35km-re van) ahol a Ronki szorosban kirándulunk és a mellette lévő völgyben Bélavár sziklahalmazaihoz kirándulunk, de nézd csak meg az erről készült filmet a You-Tube csatornánkon:

 

 

 

– 6. nap. Hazafelé indulunk, de reggeli után a Túri-hasadékhoz utazunk és egy felejthetetlen kalandos túrát teszünk a csodaszép szorosban, de lehet egy körutat is választani a Gyalui-havasokban, ahol megállhatunk a Havasrekettyei vízesésnél is.

Fedezd fel a csodaszép Turi-hasadékot a filmünkben!

A kirándulás időpontja:  2021. augusztus 5. – 9.

Gyulafehérvárat, vagy a Tordai sóbányát rossz idő esetén kereshetjük majd fel, de ellátogathatunk Nagyenyedre is, így nem fogunk egy napot sem veszteni kedvezőtlen időjárás esetén!

Részvételi díj: a kirándulás 6 napos és 5 éjszakát, 5 reggelit és 5 vacsorát tartalmaz, tehát félpanziós: 96.000 Ft/fő. A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás. A szobák 2  ágyasak és minden szobához külön wc és zuhanyzó tartozik. 

Időpontok: Augusztus 2. – 7.

                        Szeptember 6. – 11.

Utazási feltételek:
A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos kirándulásokra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben meleget tart)

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon lehet: +3670/677-5870

A biztosítás díját a részvételi díj nem tartalmazza.

Székelykő, Torockó

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                     

kapcsolat: HU +36706775870

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük