A Havasrekettyei vízesés

A Havasrekettyei vízesés a Vigyázó hegység keleti oldalán, a Seaca völgyben, Havasrekettye település körzetében, Meregyó községben, Kolozs megye területén található.

A Havasrekettyei vízesés

A vízesés 1000 méter magasságban található. Ez a kétlépcsős, 24 m magas, hol széles sugarú, hol fátyolszerű, mesés szépségű vízesés felejthetetlen élményt nyújt a túrázóknak. A vízesés alján egy 10 méter széles meder található, melyből aztán a víz tovább kígyózik lefele patakként a faluig.

Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az applikációnkat:  
Erdély applikáció

A Havasrekettyei vízesés

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

A vízesés a környék egyik látványosságának számít, melyet minden évszakban látogatnak. Télen főleg a jégmászók számára közkedvelt célpont, mivel a befagyott víz kiváló pályaként szolgál számukra.

A Havasrekettyei vízesés

A vízesés méltán vívott ki szép nevet s élvez nagy népszerűséget a turistavilágban; egyike azoknak, melyekben a vízesések szépségére s imponáló hatására nézve legfontosabb mindkét tényező – úgy a víz bősége, mint a zuhatag magassága közreműködik, hogy a benyomást megkapóbbá tegye” – Czárán Gyula.

A Havasrekettyei vízesés

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod:

A legenda szerint egy menyasszony leesett a meredek sziklákról és szörnyethalt, ellenben a fátyla fennakadt egy sziklán. A násznép ott megsiratta őt, és könnyükből keletkezett a vízesés. Azonban a nevét valószínűleg annak köszönheti, hogy formája hasonlít a menyasszonyi fátylakhoz, és a vize fehéren pompázik főleg a felső lépcsőzete felett.

A Havasrekettyei vízesés

A patak völgyében tovább haladva, nem egészen 3 km megtétele után eljutunk a Fehér-Sziklákhoz, mely a Vlegyásza-hegység egyik legcsodálatosabb természeti képződménye.

A Havasrekettyei vízesés

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük