Miközben újabb tűz ütött ki egy járványkórházban, Klaus Johannis éppen siel.

Persze elment a tűzeset színhelyére, de már másnap egy Szebenjuharosi sípályáról nyilatkozott, hogy milyen jó minőségű a hó!

Mint sokan már értesültek a hírekből, január 29-én ismét tűz ütött ki egy kórházban Romániában. Százkét személyt evakuáltak a bukaresti Matei Balş intézetből, ahol tűz ütött ki péntek reggel – írja az Agerpres. Négyen meghaltak, 2 férfi és 2 nő. Mind a négyen fertőzöttek voltak, súlyos állapotban feküdtek a kórházban. Három személy a füstben vesztette életét, egy negyediket megpróbáltak újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.Azótamár hat személyre nőtt az elhunytak száma.

Tűszvész Bukarestben egy kórházban.
Tűszvész Bukarestben egy kórházban.

Nem is olyan régen tűzvész pusztított a Piatra Neamț-i kórház intenzív osztályán is, ahol 10 személy hunyt el. Jól jellemzi a mai románia állapotokat, az, hogyan áll hozzá a megválasztott köztársasági elnök az ilyen tragédiákhoz. 

A Matei Balş intézetnél történt tragédia halálos áldozatainak száma sajnos már hat főre nőtt, Johannis elnök pedig a sípályáról szolidarizál az áldozatokkal és családtagjaikkal. Hatéves mandátuma alatt láthattuk, hogy az elnöki palota sízője miként szlalomozik az egészségügy, az oktatás vagy a közigazgatás ‘reformjára’ vonatkozó ígéretek között, és ‘aggodalommal követi’ a emberek drámáit, de csak néhány perc erejéig, egy-egy televíziós nyilatkozatban. Egyébként pontosan olyan párhuzamos polgártársai életével, mint amilyen párhuzamosan álltak a sílécei, amikor legutóbb lesiklott Szebenjuharoson.

kórháztúzvész romániában
kórháztúzvész romániában

A romániai magyarok nagy többsége Johannisnak adta a bizalmát, amit sajnos eddig egyetlen mondattal, egy cselekedettel sem hálált meg!

 

Check Also

Erdély

“Kedves Anyaországi Magyarok!” – egy erdélyi magyar levele

Egy Erdélyben élő magyar férfi levele fut vírusszerűen a Facebookon, amit most közreadok vélemény és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük