Szerinted ki a gazdagabb? Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, vagy a Csíki sörös Lénárd András?

Székelyföld 30 éve folyamatosan fejlődik, lassan utól is fogja érni a Német gazdaságot! A hargitai modell sokaknak bevállt: Ha nem megy a biznisz és Fogytán a pénzed, akkor legyél parlamenti képviselő!

… sőt, ha bejön a parlamentesdi, akkor fektess be 6000 eurót a kortárs festészetbe.

Jelenleg Kelemen Hunor fizetése évi 131 412 lej a parlamentből, és alig picivel kevesebb, 126 135 lej az RMDSZ-től. Tehát havi 21 462 lejt visz haza közpénzből. Felesége is a magyar érdekképviseletből él, ő évi 64 425, azaz havi 5368 lejt kap az RMDSZ-től.

Te mihez kezdenél évi 321.972 lejjel + szolgálati autók, fizetett szállások, vacsorák és egyéb juttatásokkal? (32.825.928 Forint)

További részleteket itt lehet olvasni: A Kelemen család éves jövedelme

Az RMDSZ-elnök háza Kolozsvár egyik új lakóparkjában áll. Fotó: Egyed Ufó Zoltán
Az RMDSZ-elnök háza Kolozsvár egyik új lakóparkjában áll. Fotó: Egyed Ufó Zoltán

Szerintetek ki a gazdagabb???

Nos itt egy másik cikk: Ki a gazdagabb? Lénárd András, vagy Kelemen Hunor?

Lénárd András vízzel kezdte, majd sörrel folytatta. 

Székelyföld energetikai függetlenségének megalapozója helyett feneketlen pénznyelővé vált a Lénárd András, Világi Oszkár és Kató Béla által felépített, később az MVM-nek eladott törpe vízerőmű. Ha már áramot keveset termel, a völgyet legalább tönkretették.

Patak partra kidobott reped nyomócső. fotó: Egyed Ufó Zoltán
Patak partra kidobott reped nyomócső. fotó: Egyed Ufó Zoltán

Biztosan sokan emlékeznek még arra a törpe vízerőműre, melyet a 2010-es évek elején Lénárd András székelyföldi vállalkozó épített a felvidéki Világi Oszkárral, valamint Kató Bélával, a Romániai Református Egyház Nyugdíjintézetének akkori képviselőjével az Úz völgyében?

Nyilatkozatok szintjén a 8 vízerőműből álló, mintegy 7 MW névleges teljesítményű vízerőmű-komplexum célja Székelyföld energetikai függetlenségének a megteremtése volt.

Azóta eltelt több mint 5 év, és rossz hírünk van: egyrészt az erőmű éves energiatermelése rendre elmarad a tervezettől, másrészt a vízerőművet működtető cég 2012-től, tehát az erőmű felépítése és indulása óta folyamatosan veszteséges. Tavaly az évet 6,2 millió eurós mínuszban zárta 320 ezer eurós üzleti forgalom mellett.

Emellett a cég adósságai az évek során stabilan 19 millió euró körül mozognak, feltételezni lehet tehát, hogy nem törlesztik az Eximbanknak az erőmű építésére nyújtott hitelét sem (vagy más hitelintézetét, az Eximbank ugyanis utólag cáfolta, hogy üzleti kapcsolatban állna vagy állt volna a vízerőművet építtető Hivatalos SRL-vel).

tovább a cikkre itt: Így lesz a vízből sör

Lesz-e a pityókából chips?
Lesz-e a pityókából chips?

Mostanában a chips-gyár körüli munkálatok nyelik el a magyar adófizetők milliárdjait, de Hargita megye is 100 ezrekkel, (€uróban) támogatja az ötletet, csak lehet, hogy nem a Székely gazdák fognak majd profitálni belőle! Rövidesen minden nemzeti érzelmű Székelynek és Magyarnak Csíki chips-et kell majd méregdrágán vennie?

Csövek az Úz-völgyben. fotó: Egyed Ufo Zoltán
Csövek az Úz-völgyben. fotó: Egyed Ufo Zoltán

Hogy ki is a gazdagabb? Lénárd vagy Kelemen? Mindenki döntse el maga.

Mi sokkal többre becsüljük azokat az egyszerű embereket, akiket egy Székelyföldi esztenánk ismertünk meg. Csak nézzétek meg nyugodtan a filmet

Check Also

Ebben a kamionban 44 migráns próbált bejutni Magyarországra!

A migránsok most Románia felől akarnak bejutni Magyarországra

Egyre elkeseredettebben próbálnak bejutni az illegális migránsok Magyarországra. Egy ideje Románia felé próbálják megkerülni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük