Hiába van ott az RMDSZ a román parlamentben, a magyarság helyzete nem lesz jobb!

31 év alatt nem változott, nem lett jobb a romániai magyarság helyzete, az elkövetkező 31 évben sem lesz kézzelfogható változás! Az autonómia, vagy a függetlenség továbbra is fényévekre van, hiszen most az RMDSZ korrupt urai Bukarest kegyeit keresik.

Az egyetlen párt, ami mocorog a határokon túl, az a Mi Hazánk – állítja bejegyzésében Parászka Boróka. A tényfeltáró újságíró szerint ugyanis a jelenlegi hazai politikai palettáról egyetlen párt sem foglalkozik érdemben a gúnyhatáron túl élőkkel.

Porászka Boróka
Porászka Boróka újságíróként emberi, nő- és kisebbségi jogokkal foglalkozik. Rendszeresen jelennek meg riportjai, elemzései különböző válságövezetekből és rendszeresen érik feljelentések a Székelyföldet irányítók részéről.

– A vesztes, mint mindig az erdélyi magyar közösség. A közösség azért, mert a választásokon való részvétel indulatokat keltett: a fideszes szavazók csalódtak az erdélyi magyarokban, mert nem voltak “elegen”. Az ellenzék dühös volt, mert “beleszóltak” abba, amibe – az ellenzék szerint – az erdélyieknek semmi köze. Nem lesz ez másként 2021-ben sem, de ettől az időponttól kevesen lesznek a FIDESZ-ben és az összefogott ellenzékben is, akik érezhetően tesznek is majd velemit a külhoni magyarokért. A 2022-es választások a határokon belül dől el. Ez a vízió azt is jelenti, hogy a 2022-es választások után a Mi Hazánk mozgalom lehet az, ami végre valami érdemlegeset tehet a romániai magyarságért, amit a magyar kormányok elfelejtettek megtenni az utóbbi 31 év alatt.

– PATTHELYZET!!! Magyarországon senki sem szereti a FIDESZT, mégis többször nyert, Romániában pedig az RMDSZ van ilyen helyzetben, senki sem kedveli, még is bejutott a parlamentbe. Érdekes a helyzet hiszen egyre több a Kárpátokon túli szavazójuk. Érdemes lenne főleg az Székelyföldi magyarságnak rátekinteni Orbán Viktor facebook oldalát, hogy milyen kritikákat kap!

– Az RMDSZ vezetői már régen csak fejőstehénnek nézik a magyar kormányt és mostanában inkább Bukarest kegyeit keresik, annál is inkább, mivel a kormányzó párthoz tartoznak. Persze itt sem a magyarság érdekeit helyezik előre, hanem a saját főleg pénzügyi kívánságaikat. El lehet mondani, hogy az RMDSZ teljesen „elrománosodott”!  

– Látott bárki is a mai ellenzéki pártok körül olyan politikust, szakértőt, akinek lenne személyes tapasztalata, módszeresen gyűjtött információja tudása arról, mi folyik Magyarország szomszédos országaiban? Olyan megbízott ellenzéki politikust, aki tervszerűen építené a kapcsolatokat a Magyarország határain kívül lévő magyar közösségekkel és nem magyar politikai pártokkal? – teszi fel a kérdést Parászka Boróka, aki persze attól nincs elragadtatva, hogy a Mi Hazánk cselekszik a többi párt helyett.

El tudjuk képzelni, hogy milyen lesz, amikor ez a mihazánkos fantomhadsereg fogja Magyarország határain kívülről tematizálni a határon túli ügyeket csak azért, mert a magyar politikai élet többi szereplője lusta, tehetetlen, tájékozatlan és érdektelen volt? – kérdezi drámaian, jelezve ugyanakkor, azt nem várja el, hogy a Magyarország határain kívül élő magyar közösségekért bármely ellenzéki, vagy kormánypárti politikus is „tegyen egy körömfeketényit is”.

– Valljuk be: ez az egy kérdés, a Magyarország határain kívül élő magyarok ügye, az utolsó, amely bármelyik magyar politikai szereplőt érdekli. Ez már a már nyűg lett. A Fidesz belátta, hogy a szavazótábor nem növelhető, érdemben nem használható, az ellenzék is elérte a maximumot, amit akart a “külhoni szavazókkal” való riogatással. Úgyhogy legyünk őszinték: a “nemzeti elkötelezettség” évtizedében számít a legkevésbé, hogy mi van a magyar közösségekkel imitt amott – fogalmaz az újságíró.

Parászka kitért arra is, számtalan olyan ügy volt az utóbbi időben, amit az ellenzék meglovagolhatna. – Csak azért, mert azon kívül, hogy “ne vegyék el a magyar emberek vakcináját” (nyugdíját, munkáját, kultúráját stb) én más üzenetet nem láttam az utóbbi hónapokban. Lássuk be, ez semmivel sem több, mint amivel teleplakátolta a Fidesz az országot néhány éve.

Pedig volt itt sok minden, csak az utóbbi hetekben, ami lényegileg érintette Magyarország mindennapi életét. Ökológiai válság, diplomáciai konfliktus, határon átnyúló korrupciós ügyek. Ezeket egy minimálisan tájékozott ellenzéki politikus rendkívül hatékonyan és hitelesen képviselhetné.

(Forrás: Városikurir.hu – Fotó: Átlátszó.ro, borítókép: Főtér)

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük