Karantén nélkül térhet haza Magyarországra, akinek van védettségi kártyája

Karantén nélkül térhetnek haza Magyarországra azok a személyek, akik rendelkeznek a magyar hatóságok által kiállított védettségi kártyával – közölte Facebook oldalán Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.

védettségi igazolvány
Akinek nincs védettségi igazolvány az ma Magyarországon másodrendű állampolgár!

„Akik nem oltatták be magukat és egészségesek, azoknak már nem lesz normális életük?”

Tehát, akinek van érvényes magyar védettségi kártyája, mostantól Romániából is karantén nélkül tud Magyarországra utazni vagy hazatérni. Hozzáteszik továbbá, hogy a román hatóságok szintén karantén nélkül engedik be azokat személyeket, akiknél a második oltás után már eltelt 10 nap, és ezt orvosi papírokkal igazolják (tehát nem a kártyával). Nem kapnak védettségi igazolást azok a személyek Magyarországon, akik más országban oltatták be magukat. Pedig sok olyan Magyarországon élő erdélyi volt, akik Romániába jöttek vissza azért, hogy hamarabb megkapják az oltást.  Védettségi igazolványt egyébként akkor kaphat valaki, ha már megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott róla vagy nem készült róla teszt és utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését is.

Magyarországon sokan diszkriminációt emlegetnek, amiért csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre vonatkoznak a legújabb enyhítések az egészségesekről pedig megfeletkeztek. Május elsejétől értelmet nyer a védettségi igazolvány, 4 millió beoltottnál ugyanis azok számára jön el a lazítások újabb köre, akik már rendelkeznek az igazolvánnyal. Ezt Orbán Viktor jelentette be péntek reggel a Kossuth Rádióban. Egyedül a Mi Hazánk mozgalom áll ki az egészségesek mellett, akiket súlyos diszkrimináció ér!

 

– “NEM nyitjuk ki belső terünket, marad a terasz mindenki számára, NEM kérünk igazolványt, NEM teszünk különbséget vendég és vendég között‼️ Nekünk a vendég az vendég, legyen az idős-fiatal, fehér-fekete, kutyapárti-macskapárti, beoltott-nem beoltott‼️ Mi szeretünk mindenkit! ❤ Várunk továbbra is mindenkit szeretettel” – áll egy Nagymarosi étterem facebook bejegyzésében!

 

Bízunk benne, hogy rövidesen megnyilnak a határok és mindenki szabadon mozoghat. Addig is nézzétek meg Erdély 7 csodáját a You Tube csatornánkon:

Check Also

Sepsi OSK

Épül szépül Székelyföld – Sepsiszentgyörgyön rövidesen átadják az új stadiont!

Lassan befejezőzik az építkezés és átadásra kerül  az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy focicsapat Sepsiszentgyörgy mellet …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük