Hamarosan az Erdélyiek Magyarok is utazhatnak a védettségi igazolványukkal Magyarországon!

Magyarországon szombattól csak védettségi igazolvánnyal lehet rendezvényekre menni, az erdélyi kettős állampolgársággal rendelkezők és a Romániában beoltottak vakcinaigazolványát azonban egyelőre még nem ismerte el a magyar állam. Bár a magyar kormány felhatalmazta a külügyi tárca vezetőjét, hogy kössön kétoldalú megállapodásokat a számukra „fontos országokkal” egymás védettségi igazolványainak elfogadásáról, ezt – Montenegróval és Szerbiával ellentétben – Romániával még nem kötötték meg.

A múlt héti a külügyminiszteri találkozón szóba került a kérdés.  Erről Florin Cîțu kormányfővel, aki nyitott volt a védettségi igazolvány ügyében. Így remélhetjük, hogy rövid időn belül a két külügyminiszter be tudja jelenteni a megállapodást is arról, hogy a két ország kölcsönösen elismeri az oltásokat.

Magyarország új szabályzata értelmében május 1-től védettségi igazolvánnyal látogathatók a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkuszok, a mozik, az edző- és fitnesztermek, a sportesemények, az uszodák, a közfürdők, a jégpályák, az állatkertek, vadasparkok, kalandparkok, a múzeumok, a játszóházak, valamint az igazolvánnyal látogathatók a szállodák és az éttermek belső helyiségei is. Ebben a formában viszont a szabályzat jelentősen megnehezíteni a Magyarországon élő külföldiek, és kettős állampolgárok életét, mert nem kaptak magyarországi oltási igazolványt, illetve egyelőre nem ismerik el az általuk kapott oltást.

Sajnos az egészségesek, az oltásellenesek nem kerültek szóba a találkozón, így a Magyarországi diszkrimináció már átlépheti a határokat is!

Ismerd meg TE is Erdély 7 csodáját!

forrás: Transindex

Check Also

Sepsi OSK

Épül szépül Székelyföld – Sepsiszentgyörgyön rövidesen átadják az új stadiont!

Lassan befejezőzik az építkezés és átadásra kerül  az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy focicsapat Sepsiszentgyörgy mellet …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük