Székelyföldre jött egy herceg és illegálisan lelőtte Európa legnagyobb medvéjét!

Vélhetően az Európai Unióban élő legnagyobb barnamedvét lőtték ki a székelyföldi Ozsdola közelében lévő védett területen márciusban egy törvénytelenül szervezett trófeavadászaton, állítja szerdai közleményében az Agent Green környezetvédelmi szervezet.

Amíg Székelyföldön tiltják a medvék ritkítását, addig a Magas-Tátra egyik menedékháza közelében kilőttek egy anyamedvét és a bocsát!!

Románia betiltotta a nagy húsevők, például medvék és farkasok trófeavadászatát még 2016.-ban. Akkor az hogyan lehetséges, hogy egy Osztrák herceg lelőheti Európa legnagyobb medvéjét! SZERINTED? 

Európa legnagyobb medvéje volt Arthúr
Európa legnagyobb medvéje volt Arthúr, akit illegálisan lőtt ki egy osztrák herceg

A szervezet szerint az illetékes vadásztársaság egy, az ozsdolai gazdaságokban gyakran kárt tevő fiatal nőstény medve kilövésére kért engedélyt a környezetvédelmi minisztériumtól. A megkapott engedéllyel azonban nem a problémás egyedet lőtte ki, hanem a romániai erdőkben látott legnagyobb hím medvét. A hím medve egyébként távol élt a lakott területektől és soha semmilyen problémát nem okozott. Arthur tetemének a mérésekor a lehetséges 593 pontot ért el a lehetséges 600 pontból azon a skálán, amit a trófeavadászok használnak.

 

Az Arthur néven emlegetett 17 éves kapitális hímet az Ausztriában élő Josef-Emanuel, Liechtenstein hercege lőhette le, aki 7000 eurót fizetett a vadászatért, és el is szállította a trófeát. A romániai Agent Green környezetvédő és az ausztriai VGT állatvédő egyesület közös közleményben ítélte el a trófeavadászatot. Arthúrt a mérete miatt már sokan kiszerették volna lőni, csak úgy sportból, ami sajnos most meg is történt.

Barnamedvék Erdélyben
Barnamedvék Erdélyben
 

Check Also

Árvíz Nagyenyeden

Visszafordíthatatlanná vált Erdélyben is az ember romboló tevékenysége!

Erdély 2021-ben olyan szárazsággal küzd, mint még soha! Megkongatta a vészharangot az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük