Székelyföldre jött egy herceg és illegálisan lelőtte Európa legnagyobb medvéjét!

Vélhetően az Európai Unióban élő legnagyobb barnamedvét lőtték ki a székelyföldi Ozsdola közelében lévő védett területen márciusban egy törvénytelenül szervezett trófeavadászaton, állítja szerdai közleményében az Agent Green környezetvédelmi szervezet.

Amíg Székelyföldön tiltják a medvék ritkítását, addig a Magas-Tátra egyik menedékháza közelében kilőttek egy anyamedvét és a bocsát!!

Románia betiltotta a nagy húsevők, például medvék és farkasok trófeavadászatát még 2016.-ban. Akkor az hogyan lehetséges, hogy egy Osztrák herceg lelőheti Európa legnagyobb medvéjét! SZERINTED? 

Európa legnagyobb medvéje volt Arthúr
Európa legnagyobb medvéje volt Arthúr, akit illegálisan lőtt ki egy osztrák herceg

A szervezet szerint az illetékes vadásztársaság egy, az ozsdolai gazdaságokban gyakran kárt tevő fiatal nőstény medve kilövésére kért engedélyt a környezetvédelmi minisztériumtól. A megkapott engedéllyel azonban nem a problémás egyedet lőtte ki, hanem a romániai erdőkben látott legnagyobb hím medvét. A hím medve egyébként távol élt a lakott területektől és soha semmilyen problémát nem okozott. Arthur tetemének a mérésekor a lehetséges 593 pontot ért el a lehetséges 600 pontból azon a skálán, amit a trófeavadászok használnak.

 

Az Arthur néven emlegetett 17 éves kapitális hímet az Ausztriában élő Josef-Emanuel, Liechtenstein hercege lőhette le, aki 7000 eurót fizetett a vadászatért, és el is szállította a trófeát. A romániai Agent Green környezetvédő és az ausztriai VGT állatvédő egyesület közös közleményben ítélte el a trófeavadászatot. Arthúrt a mérete miatt már sokan kiszerették volna lőni, csak úgy sportból, ami sajnos most meg is történt.

Barnamedvék Erdélyben
Barnamedvék Erdélyben
 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

One comment

  1. ebből is látszik hogy kettőjük közül ki volt a nagyobb ÁLLAT

    a Hercegnek illene megfizetnie az illegális vadászat minimum százszorosátt az állatvédő egyesületnek,
    és bevonni a vadászengedélyét örökre.
    a letöltendő börtönbüntetésről nem is beszélve …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük