Az oltóorvos ingyen kiállítja az utazáshoz az angol nyelvű oltási igazolást! A cikkünkben letölthető az igazolás.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján meg lehet találni azt a dokumentumot, amellyel – a külföldi beutazás egyik feltételeként – a magyarországi utazók angol nyelven igazolhatják oltottságukat nem csak akkor, ha Erdélybe, hanem pl. Horvátországba is utaznak.. A formanyomtatvány letölthető cikkünkből.

Számos ország eltörölte már a külföldi turisták számára a karanténkötelezettséget és a tesztelést, amennyiben igazolni tudják, hogy megkapták a koronavírus elleni védőoltást. Változó, hogy melyik állam hány nappal az első (vagy a második oltás) felvétele után teszi lehetővé a korlátozásmentes beutazást, de az oltás napját és a vakcina típusát tudni kell igazolnia a beutazónak. A magyar turisták egyik fő nyaralódesztinációjának számító Románia például minden vakcinatípust elfogad, ugyanakkor előírták, hogy a második oltás beadása után el kell telnie 10 napnak a beutazásig, és erről román, vagy angol nyelvű igazolást kérnek!

védettségi igazolvány
A védettségi igazolvány önmagában nem elég, orvosi igazolás is kell mellé!

A magyar védettségi igazolványt tehát nem elengedő felmutatni a román határon! Erről ITT írtunk korábban. Mivel nem tünteti fel a beutazás feltételeként megszabott adatokat (a vakcina nevét és a második dózis beadásának idejét), a papír alapú oltási igazolványunk pedig csak magyarul tartalmazza ezeket. Ezért megosszuk önökkel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatbázisából azt, hogy , mi a menete az angol nyelvű oltási igazolás megszerzésének?

Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos arról tájékoztat, hogy az angol nyelvű formanyomtatványt az NNK az utazók kérésére eddig is elküldte, ezenkívül a dokumentum a legtöbb oltóközpontban elérhető, s rövidesen a koronavirus.gov.hu oldalról is letölthető lesz.

Önök itt tölthetik le az igazolást, amit a beoltás helyén kell kitltetni: 

az oltási igazolás angol formanyomtatványát innen le tudják tölteni.

Az angol nyelvű igazolást – mely a személyes adatok mellett a vakcina típusát, sorszámát, és a két oltás dátumát is tartalmazza – az oltóorvos (tehát az oltóközpont, illetve az oltópont orvosa, vagy a háziorvos) állítja ki és hitelesíti az oltásnál kapott, magyar nyelvű igazolása alapján. Az angol igazolás megszerzésének külön költsége nincs, és az oltások beadása után, visszamenőleg is igényelhető a háziorvosnál, illetve az oltóközpontban!

 

Fedezze fel ön is Erdély 4 csodáját!

 

Ha hiányoznak önnek is az Erdélyi termékek, akkor azt rendelje meg a webáruhátunkban!

 

Székely Padlizsánkrém – 300g

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük