Az oltóorvos ingyen kiállítja az utazáshoz az angol nyelvű oltási igazolást! A cikkünkben letölthető az igazolás.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján meg lehet találni azt a dokumentumot, amellyel – a külföldi beutazás egyik feltételeként – a magyarországi utazók angol nyelven igazolhatják oltottságukat nem csak akkor, ha Erdélybe, hanem pl. Horvátországba is utaznak.. A formanyomtatvány letölthető cikkünkből.

Számos ország eltörölte már a külföldi turisták számára a karanténkötelezettséget és a tesztelést, amennyiben igazolni tudják, hogy megkapták a koronavírus elleni védőoltást. Változó, hogy melyik állam hány nappal az első (vagy a második oltás) felvétele után teszi lehetővé a korlátozásmentes beutazást, de az oltás napját és a vakcina típusát tudni kell igazolnia a beutazónak. A magyar turisták egyik fő nyaralódesztinációjának számító Románia például minden vakcinatípust elfogad, ugyanakkor előírták, hogy a második oltás beadása után el kell telnie 10 napnak a beutazásig, és erről román, vagy angol nyelvű igazolást kérnek!

védettségi igazolvány
A védettségi igazolvány önmagában nem elég, orvosi igazolás is kell mellé!

A magyar védettségi igazolványt tehát nem elengedő felmutatni a román határon! Erről ITT írtunk korábban. Mivel nem tünteti fel a beutazás feltételeként megszabott adatokat (a vakcina nevét és a második dózis beadásának idejét), a papír alapú oltási igazolványunk pedig csak magyarul tartalmazza ezeket. Ezért megosszuk önökkel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatbázisából azt, hogy , mi a menete az angol nyelvű oltási igazolás megszerzésének?

Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos arról tájékoztat, hogy az angol nyelvű formanyomtatványt az NNK az utazók kérésére eddig is elküldte, ezenkívül a dokumentum a legtöbb oltóközpontban elérhető, s rövidesen a koronavirus.gov.hu oldalról is letölthető lesz.

Önök itt tölthetik le az igazolást, amit a beoltás helyén kell kitltetni: 

az oltási igazolás angol formanyomtatványát innen le tudják tölteni.

Az angol nyelvű igazolást – mely a személyes adatok mellett a vakcina típusát, sorszámát, és a két oltás dátumát is tartalmazza – az oltóorvos (tehát az oltóközpont, illetve az oltópont orvosa, vagy a háziorvos) állítja ki és hitelesíti az oltásnál kapott, magyar nyelvű igazolása alapján. Az angol igazolás megszerzésének külön költsége nincs, és az oltások beadása után, visszamenőleg is igényelhető a háziorvosnál, illetve az oltóközpontban!

 

Fedezze fel ön is Erdély 4 csodáját!

 

Ha hiányoznak önnek is az Erdélyi termékek, akkor azt rendelje meg a webáruhátunkban!

 

Székely Padlizsánkrém – 300g

Check Also

Gyergyóremetei repülőtér

Székelyföldön, Gyergyóremetén repülőtér épül és még az idén át is adják.

Olyan repülőteret építenek Gyergyóremetén, amely utasszállítók fogadására is képes lesz. Az utóbbi időben Csíkban és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük