Németországba utazna Romániából? Itt megnézheti a beutazás feltételeit.

Románia lekerült a Németország számára járványügyi szempontból kockázatos országok listájáról, változtak a beutazás feltételei.

A bukaresti külügyminisztérium tájékoztatása szerint június 2-ától beutazhat repülővel Németországba az a román állampolgár, aki: PCR-teszttel (72 óránál nem régebbi) vagy antigén-teszttel (48 óránál nem régebbi) bizonyítani tudja, hogy nincs megfertőződve a koronavírussal (a dokumentumot elektronikusan is fel lehet mutatni, és le kell azt fordítani német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelvre); vagy bizonyítani tudja, hogy legalább 14 napja megkapta a második dózis koronavírus elleni vakcinát is az EU-ban engedélyezett oltások egyikéből (vagy egydózisú vakcina esetén egyetlen adaggal be van oltva); vagy bizonyítani tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen, és meggyógyult (ezt legalább 28 nappal ezelőtt, de nem több mint 6 hónapja kiállított dokumentummal lehet igazolni).

határátkelő Románia és Magyarország között - Ártánd
határátkelő Románia és Magyarország között – Ártánd

A német hatóságoknak fel lehet mutatni a korábbi fertőzést igazoló dokumentumot az első oltást igazoló dokumentummal együtt is. Autóval történő beutazás esetén nincs szükség a fent sorolt dokumentumok egyikére sem, jegyzik meg a hatóságok.

 

forrás: Maszol

Check Also

Gyergyóremetei repülőtér

Székelyföldön, Gyergyóremetén repülőtér épül és még az idén át is adják.

Olyan repülőteret építenek Gyergyóremetén, amely utasszállítók fogadására is képes lesz. Az utóbbi időben Csíkban és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük