Németországba utazna Romániából? Itt megnézheti a beutazás feltételeit.

Románia lekerült a Németország számára járványügyi szempontból kockázatos országok listájáról, változtak a beutazás feltételei.

A bukaresti külügyminisztérium tájékoztatása szerint június 2-ától beutazhat repülővel Németországba az a román állampolgár, aki: PCR-teszttel (72 óránál nem régebbi) vagy antigén-teszttel (48 óránál nem régebbi) bizonyítani tudja, hogy nincs megfertőződve a koronavírussal (a dokumentumot elektronikusan is fel lehet mutatni, és le kell azt fordítani német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelvre); vagy bizonyítani tudja, hogy legalább 14 napja megkapta a második dózis koronavírus elleni vakcinát is az EU-ban engedélyezett oltások egyikéből (vagy egydózisú vakcina esetén egyetlen adaggal be van oltva); vagy bizonyítani tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen, és meggyógyult (ezt legalább 28 nappal ezelőtt, de nem több mint 6 hónapja kiállított dokumentummal lehet igazolni).

határátkelő Románia és Magyarország között - Ártánd
határátkelő Románia és Magyarország között – Ártánd

A német hatóságoknak fel lehet mutatni a korábbi fertőzést igazoló dokumentumot az első oltást igazoló dokumentummal együtt is. Autóval történő beutazás esetén nincs szükség a fent sorolt dokumentumok egyikére sem, jegyzik meg a hatóságok.

 

forrás: Maszol

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük