Leszakadt a Bigér-vízesés méltán híres kupolaszerű mésztufája

 

A Bigéri-vízesést Krassó-Szörény megyében, az Almás-hegység és az Aninai-hegység határolta medencében, a Ménes-völgyben fedezhetjük fel. A Bigéri Természetvédelmi Területen lévő vízesés nyolc méter magas zuhataggal kápráztatta el a látogatókat. Szinte mesebeli látvány, ahogy a Ménes-patak vize a zöld mohával borított, kupolaszerű, lépcsőzetes mésztufán át csorgott a mélybe.

A Bigéri-vízesés egykori pompájában
A Bigéri-vízesés egykori pompájában

Mindez egy szempillantás alatt semmisült meg 2021 június 7-én a délutáni órákban. A több köbméteres, mohával benőtt mészkőtömb, amelyen sok éren át csordogált a Ménes folyóba ömlő kis patak vize, a saját súlyát nem bírta el. 

A jelenlegi Bigéri-vízesés
A jelenlegi Bigéri-vízesés

A vízesés már nemzetközi viszonylatban is felkeltette a figyelmet, hiszen különleges zuhatagának és természeti környezetének köszönhetően a Föld legkülönlegesebb vízesései közt tartották számon. 

Így néz ki most a világ egyik legszebb vízesése:

Fedezd fel Erdély nevezetességeit: 


 

Check Also

Balaton

A Balaton már védettségi kártya nélkül is látogatható – Erdélyből visszafelé jövet kérik a kártyát – a román védettségi kártyát is elfogadják Magyarországon.

Magyarország elismeri a Romániában kiállított oltási igazolást, amely felhasználható a Magyarországra történő karanténkötelezettség nélküli beutazáshoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük