Éltető, gyógyító MÉZ!

 

éltető gyógyító erdélyi méz
éltető gyógyító erdélyi méz

Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír. A méz egészségünkre gyakorolt hatását már nem kell ecsetelni: a sejtek táplálásához szükséges minden anyagot tartalmaz, emellett természetes immunerősítő, baktériumölő, gyulladásgátló. Egy pohár langyos tejjel, rendszeresen fogyasztva elfelejthetjük a fertőző betegségeket!

éltető gyógyító erdélyi méz
éltető gyógyító erdélyi méz

Az egyik legrégebbi természetes gyógyhatású finomság – a sumérek, egyiptomiak, görögök egyaránt hódoltak pozitív tulajdonságai előtt. A mézzel (illetve egyéb méhészeti termékekkel) való gyógyításnak külön neve is van: ez az apiterápia. Jótékony hatása a benne található 28 féle aminosavnak, 12 féle ásványi anyagnak, 10 féle szénhidrátnak, 8 féle vitaminnak, 100-nál is több aromaanyagnak, továbbá enzimeknek, szerves savaknak, és baktériumölő anyagoknak köszönhető.

éltető gyógyító erdélyi méz
éltető gyógyító erdélyi méz

Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az applikációnkat:  
Erdély applikáció

A közönséges méz eredményesen használható makacs torok-, orr- vagy fülfertőzés ellen – állapították meg kanadai kutatók, megerősítve az évszázados tapasztalatot. Sőt, a méz legtöbb esetben hatásosabbnak bizonyult, mint az antibiotikumok! A méz kedvezően hat az izomzat, s még a szívizomzat működésére is, jót tesz az emésztésnek, ugyanis tisztítja a vért, serkenti a vérkeringést és vérnyomáscsökkentő hatása is ismert. Egy kiskanál mézet elszopogatva pedig megnyugtathatjuk a stresszes idegrendszert is, ugyanis beindítja a szerotonin nevű hormon termelődését.

A mézek közül sem mindegy, melyiket fogyasszuk! A magyarok az akácmézet prferálják, pedig azt csak egy fa virágaiból gyűjtik a méhek. A magyarországi vegyes virágméz lehetne a legjobb gyógyhatású mézfajta, csak sajnos a méhek már ezt sem tudják „tiszta” forrásból összegyűjteni, mert főleg az utóbbi 20 évben a sok vegyszer használata miatt ez lehetetlen.  Biztosan kijelenthetjük, hogy az összes mézfajta közül a „havasi” méz a legjobb és ha nem hiszi el, akkor csak menjen el májusban, vagy a nyár folyamán a Gyimesekbe és láthatja azt a több száz féle gyógynövényt a kaszálókon, amiből a méhek elképesztő ízletes és gyógyhatású mézet gyűjtenek.

IDE kattintva webáruházunkban megrendelheti az érintetlen erdélyi tájak növényeiből készített mézek változatait!

A méz akárhogy is nézzük, egyfajta cukor, így mértékkel szabad csak fogyasztani, ez egy kicsit több mint két evőkanál a nők és a három evőkanál férfiak esetében. Felméréseink szerint az „igazi” mézfogyasztók egyenletesen az egész évben fogyasztanak mézet. Sőt! Vannak, akik nyáron fogyasztanak többet, előkészítve a szervezetet a „nehezebb” téli időszakra. Ma már a hozzáértők tudják azt is, hogy  mik azok az anyagok és összetevők, amelyek miatt a például a szépségápolás sem mondhat le a mézről. A kozmetikumoktól kezdve a mézes masszázsig bezáróan.

Bio havasi méz – 500 g

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Fedezd fel Erdély nevezetességeit:

 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük