Az omikron miatt románia felé még az oltottaknak is teszt kell, de az ortodox misékre a maszk is elég!

 

 

Román határállomás
Román határállomás

Az intézkedések elsősorban a határátlépőket érintik. Tájékozódjon, ha utazásra készül.

A felelősség ismét a polgárok lelkén szárad, nem a politikusokén, akik százával támogatták romániában a templomépítéseket, amíg az egészségügyet szó szerint a „béka segge” alatt hagyták!

Bejelentettea koronavírus új, omikron nevű törzsének terjedését megakadályozandó új intézkedéseket Alexandru Rafila egészségügyi miniszter, és Raed Arafat belügyi államtitkár:

  • Az EU-n kívüli országokból Romániába érkezőknek – függetlenül attól, hogy EU-s tagállam polgárai-e, illetve be vannak-e oltva – 48 óránál nem régibb negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk, az oltatlanok pedig ezzel együtt is 10 nap karanténra kötelesek.
  • Az EU-s tagállamokból érkezők esetében továbbra is elég a zöld igazolás (az oltakozást vagy a betegségen való átesést igazoló dokumentum, illetve egy 72 órásnál nem régibb negatív PCR-teszt eredménye). A 12 évnél fiatalabbak nem tesztkötelesek ebben az esetben.
  • A vörös listán szereplő EU-s országokból érkező oltatlanok, akik nem estek át a betegségen az elmúlt 6 hónapban, 10 nap karanténra kötelesek.
  • Azok az oltatlanok, akik nem tudnak negatív teszteredményt felmutatni a határátlépéskor, 14 nap karanténra kötelesek.
  • December 20-ától kezdődően az országba beutazók regisztrációs adatlap kitöltésére is kötelesek lesznek – ez az intézkedés már most is érvényes több európai országban.

Persze vannak helyek, ahol nem kell tartani a vírustól! 


 

A hatóságok ugyanakkor az ortodox egyház kedvéért megint leköpték a saját intézkedéseiket, a miséken ugyanis továbbra sem lesz kötelező a zöld igazolás felmutatása. Azzal együtt, hogy Rafila elmondta: a két omikronnal megfertőzött romániai személy állapota jó, ami arra enged következtetni, hogy az oltás (mindketten be voltak oltva) az új variáns esetében is csökkenti a kockázatokat.

Ennek megfelelően nagyon szeretnék (ismét, újra és állandóan) serkenteni az oltakozási kedvet. A helyi hatóságoktól azt kérik, mérjék fel az aktuális helyzetet, és jelezzék, hova kellene mobil oltóegységeket kiküldeni.

Aki például szilveszterkor utcai ünneplésre készül, vegyen fel maszkot, mert megbünteti a rendőr.

Az új szigorítások leghamarabb 48, legkésőbb 72 óra múlva lépnek érvénybe, hogy a polgároknak legyen idejük tájékozódni és felkészülni.

A járvány a természethez való negatív hozzáállásával provokálta ki az ember!

A covid és omikron miatti járványhelyzet is azért van, mert az ember kizsigereli és elpusztítja a bolygót, amin él! Európa legveszélyesebb, legtoxikusabb helye ma Erdélyben található!

 

forrás: Főtér

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük