Direkt szivatják az ünnepekre hazatérő román vendégmunkásokat, majd ázsiaiakat hoznak helyettük!

A Nyugat-Európai húsipar megszünne létezni a Kelet-Európai vendégmunkások nélkül!
A Nyugat-Európai húsipar megszünne létezni a Kelet-Európai vendégmunkások nélkül!

Lehet még ennél mélyebbre süllyedni?

Miközben 6 millió román állampolgár nyugaton dolgozik, addig a romániai kereskedelmi és iparkamara elnöke úgy véli, hogy a nyugatra vándorolt hazai munkaerőt csak Ázsiából importált vendégmunkásokkal lehet pótolni, ha tetszik, ha nem.

Tömegesen kerülnek karanténba a hazautazó román vendégmunkások

Éppen most változtak meg a határátkelés szabályai és ezrével kerülnek karanténba az ünnepekre hazatérő román vendégmunkások, mint azt az alábbi cikkben megírtuk!

Új dokumentum kell mától a Romániába indulóknak! Csak az elmúlt hétvégén 16 ezer embert helyeztek karanténba!

Mihai Daraban a romániai kereskedelmi és iparkamara elnöke szerint Romániának abba kell hagynia a külföldre távozott munkaerő „siratását”, ehelyett inkább az az Ázsiából érkező szakképzett munkaerő felé kell fordulnia – adta hírül a Maszol.

Kelet-Európai vendégmunkások nélkül nem lenne német élelmiszer ipar!
Kelet-Európai vendégmunkások nélkül nem lenne német élelmiszer ipar!

„Eljött az idő, amikor mi fogunk vándorbotot” – fogalmazott egy konferencián arra utalva, hogy tíz évvel ezelőtt Olaszországból és Portugáliából áramlott a munkaerő Németország és az északi államok felé, most pedig a romániai munkaerővel történik ugyanez.

„Azt hiszem, véget kell vetnünk az elvesztett munkaerőnk siratásának, a jövő felé kell fordulnunk és pótolnunk kell a hiányzó munkaerőt, még akkor is, ha Romániában jelenleg kétmillió munkaképes állampolgár van, aki nem dolgozik. (…) Amíg az a kétmillió munkaképes ember ráébred a valóságra, addig is a főleg Ázsiából érkező szakképzett munkaerőt kell igénybe vennünk.” 

Persze arról megint nem beszél senki, hogy miért kellett több millió embernek vennie a bátorságot és elmenni más nagyobb életszínvonalt biztosító országba! Így megy ez ma magyarországon is!

Tömegesen küldik karanténba az oltatlan, teszt nélkül hazautazó román vendégmunkásokat. Vasárnap reggel 8 és délután két óra között a nagylaki határátkelőn keresztül az országba érkezett 1500 utas közül csupán ketten voltak oltottak. Romániában a hamis oltással rendelkezők száma igen magas, több mint ezer ember ellen már eljárás van. Hétfőtől a beutazás feltételei tovább szigorodnak, kötelező lesz egy nyomtatvány kitöltése is.

Romániában éppen egy demográfiai katasztrófa van!

 

forrás: Napi.hu, Hír tv, Maszol

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük