A csodák csak rád várnak – NAGY Erdélyi körút 2023

Retyezát
 
Ha egyedülálló programot szeretne Erdélyben, akkor jelentkezzen még ma, hiszen mi nem nagybusszal utazunk, a szabad helyeink hamar elfogynak!
 
Idén, 2023-ben ismét egy olyan kirándulásra hívjuk azokat a honfitársainkat, akik valóban meg szeretnék ismerni Erdélyt és kirándulni is szeretnének a Kárpátok csodálatos völgyeiben-hegyeiben. Már harmadik éve fogjuk megismételni ezt a nagy sikerű utat, ahol mindig remek csapat jött össze és kitűnően éreztük mi is magunkat. Kanadából, Szlovákiából, Szatmárnémetiből, az USA-ból és még Svédországból is velünk tartottak páran. Ha ide jelentkezel, akkor nem egy szokványos utat teszel meg,  és a mi célunk nem az, hogy minden nap templomokat nézzünk és zsúfolt városokat keressünk fel, hanem az, hogy a Kárpátok csodálatos helyeit ismerhesse meg a kíváncsi természetszerető turista!
 
vonulnak a tehenek Kászonújfaluban, Székelyföldön
vonulnak a tehenek Kászonújfaluban, Székelyföldön
 

Nekünk van saját applikációnk Erdélyről, amit innen tölthet le a telefonjára:
Erdély applikáció

Ismerje meg Péterrel Erdélyt, kattintson a You-Tube csatornájára: You-Tube csatorna

Erdélyt, Székelyföldet nem lehet csak úgy pár nap alatt bejárni, egy hónap is kevés lenne ehhez. Ezért is teszünk eleget több Erdélyi túrás barát kérésének és egy igazán tartalmas programot kínálva invitáljuk önöket is Erdélybe. Mi midibusszal utazva Kelet-Magyarországi indulással egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak, aki szereti a természetet, a hegyeket, folyókat, várakat és velünk tartana fotózni, filmezni és élményekkel teli 7 napot szeretne eltölteni Erdélyben és Székelyföldön.

 

Hargita legszebb része a Kászonok
Hargita legszebb része a Kászonok

 

Miért érdemes velünk kirándulni?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat CSAK saját fotóinkkal. A filmjeinket is rengetegen nézik a You Tube csatonánkon itt: FILMCSATORNÁNK. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól ki fogják tudni használni ezeken a kirándulásokon. Mi a nyári útjaink során midibusszal utazunk, amikkel gyorsabban haladhatunk és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálni azt a sok szép falut, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és midibuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, kirándulásaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

A Gyimesekben Leventével fogunk lovaskocsizni!

 

Debrecenből és Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén. Az indulások helyszíne, időpontja a résztvevők felszállási helyétől is függhet, változhat. Jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen midibusszal ezt könnyebben megtehetjük!

1. nap: Indulás a megbeszélt helyekről, majd irány a Bánság, a Retyezát, amit a Kárpátok ékkövének is neveznek.. Itt a Déli-Kárpátok egyik legnagyobb tavát, a Vizek-szája víztározó körül teszünk egy kirándulást, ahol igazi vad hegyi folyók mellett sétálhatunk. Szállásunk Hátszegen lesz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környező hegységekre.

Kattintson a You-Tube csatornánkra és iratkozzon fel!

 

 

2. nap: A Fogarasi-havasok felé indulunk és felmegyünk egészen a Transzfogarasi úton a Bílea tengerszemig, a bátrabbak pedig felmászhatnak az egyik hágóra, lefotózhatjuk a Transzfogarasi út, a tengerszem panorámáját a magasból. Kisbuszainkkal át tudunk menni az út déli oldalára is, ahonnan szintén remek a kilátás és a Capra vízesésnél fordulunk majd vissza Erdély felé. Innen hazafelé indulunk Székelyföldre. Érkezés az esti órákban.

Fogarasi-havasok, a Transzfogarasi út
Fogarasi-havasok, a Transzfogarasi út

3. nap: A Gyimesekbe kirándulunk, az 1124 éves határhoz is elutazunk, de Leventével, egy Csángó kifiúval fogunk lovaskocsizni és a tatijánál Gyárfásnál uzsonnázhatunk fadézsában érlelt túrót, házi sajtot, szalonnát. Megismerkedhetnek egy igazi Csángó családdal, akik nyáron a hegyek mélyén kalibáznak! Lovaskocsizás 30 lej/fő, uzsonna Ildikóval és Gyárfással 45 lej/fő! Este fakultatív programként egy közeli esztenánk lehet juhászokkal ismerkedni, juhot fejni, sajtot, ordát kóstolni.

Egyedülálló programként megismerkedhetnek egy Csángó családdal!

 

 

4 nap: A Nyerges-tetőn keresztül, Tusnádfürdő érintésével a Szent Anna tóhoz utazunk. A Mohos-tőzeglápon keresztül is egy kirándulást tehetünk. Egyedülálló vizes és gázos mofettákat keresünk fel, ahol gyógyfürdési lehetősig is lesz. A szálláshelyünk felé tartva Kézdivásárhely főterén Székelyföld legjobb cukrászdájában ehet mindenki egy süteményt. majd a Perkőről lehet megcsodálni Kézdiszék panorámáját!  Estefelé fakultatív programként medvéket leshetünk meg majd természetes környezetükben. Szállásunk Bálványosfürdőn lesz.

Nyerges-tető, a Székely Thermopüle
Nyerges-tető, a Székely Thermopüle

 

5.nap: Irány a Gyilkos tó, majd a Békás-szoros. Mi nem csak ebben a lenyűgöző szorosban, hanem a Kis-Békás-szorosban is teszünk egy sétát és izgalmas függőhidakon kelünk át. A Gyilkos tavat pedig nem csak a megszokott szögből nézzük meg, ahol hemzsegnek a turisták, hanem más oldalát is megismerjük. Szállásunkra, ami Farkaslakán lesz, Gyergyószentmiklóson és a Bucsin-tetőn keresztül érkezünk.

A Békás-szoros Erdély leghatalmasabb szurdoka!
A Békás-szoros Erdély leghatalmasabb szurdoka!

 

6 nap: Ezen a napon keveset fogunk utazni, hiszen A Farkaslaka fölé magasodó Jézus szíve szobor-kilátóhoz megyünk és ha időnkből kitelik, akkor a Parajdi sóbánya után Korondon is megállunk bazározni. Az Atyhai fias-tetőről akár a Fogarasi-havasokig is elláthatunk tiszta idő esetén.

A Jézus-szíve kilátó Szentlélek és Farkaslaka fölött
A Jézus-szíve kilátó Szentlélek és Farkaslaka fölött

 

A Havasrekettyei vízesés, az-az a Menyasszony fátyol vízesés
A Havasrekettyei vízesés, az-az a Menyasszony fátyol vízesés

7 nap: Hazafelé indulunk, de út közben Segesváron és egy csodaszép vízesésnél Havasrekettyén, a Menyasszony-fátyol vízesésnél, majd Magyarország felé vesszük az irányt a Király-hágón keresztül.

Segesvár
Segesvár

A részvételi díj tartalmaz:  6 éjszakát,  6 reggelit és 6 vacsorát, tehát félpanziós. A 7 napos kirándulás részvételi díja 159 ezer Ft. A részvételi díj tartalmazza a Debreceni, Békéscsabai indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon lehet: +36705772681

IDŐPONTOK:

Indulás:  július 31 –               érkezés:  augusztus 6

Indulás: szeptember 4 –       érkezés:  szeptember 10

 

A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod, amit mi töltöttünk fel tartalommal!

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                                   
 HU: +36706775870

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük