Leírás
Kevés olyan étel van, amely ennyire egészséges lenne, mint a kék áfonya A nyugati étrendben az áfonya az eper mellett a második legnépszerűbb bogyós gyümölcs. Nemcsak Európában, de szerte a világon nagy népszerűségnek örvend (például Amerikában az ottani őshonos változatot az indiánok több száz éve fogyasztják), sőt, az áfonya az ázsiai és a mediterrán konyha egyik kedvenc alapanyaga is.
Népszerűsége nem véletlen, rendkívül ízletes és egészséges gyümölcsről van szó, amely méretében ugyan kicsi, de hatalmas tápértékkel bír, és minden más gyümölcsnél vagy zöldségnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokat tartalmaz így rengeteg betegség ellen véd.
A termesztett (bolti) és a vadáfonya között is van különbség. Amíg a termesztettet génszerkezetét módosítják és a talajt műtrágyázzák, addig a vadáfonya természetes körülmények között szaporodik és növekszik. Érdemes az egészségesebbet választani!
Összetétel: áfonya 99,99%, tartósítószer (nátrium benzonát) 0,01%
energiatartalom 100g termékben: 59 kcal. – 247 kj.
zsírok: 0.g
telített zsírsavak: 0.g
glucid: 15g
cukrok: 10g
rost: 2.7g
protein: 0.8g
só: 0.g