Gyimesi természetes túró szénatejből – 500g

2.350Ft

A Gyimesi túró kivételes összetevőinek köszönheti egyedi és tökéletes ízét. 

Leírás

A Gyimesi túró a természetes összetevőinek köszönheti a kivételes ízét, ami a konyha elengedhetetlen része. A Gyimes túró is „szénatejből” készül, ami azt jelenti, hogy a tehenek szabadon vannak tartva és csak télen kapnak takarmányt. A szénatej összetevőit a Gyimesi kaszálókon található milliónyi gyógynövény illata, energiája, ásványi anyagtartalma és a napfény ereje határozza meg. A „szénatejből” készült termékek kivételesen tiszták és frissek!

gyimesi túró

A szénatejhez csak nagyon kevés ember tud hozzájutni, mert csak a magas hegyekben tudják előállítani. Évszázadokon keresztül ez volt a tej előállításának legősibb módja, manapság azonban már az éghajlati viszonyok nem teszik lehetővé, hogy egy gazda évente háromszor-négyszer kaszáljon. A magas hegyekben azonban most is ott vannak azok a dús legelők, ahol már nyár elején folyik a kaszálás, és kéthavonta be tudják takarítani azt a szénamennyiséget, amivel aztán egész télen táplálni tudják az állatokat.

Összetevők: pasztőrözött tehéntej-, kálcium klorid-, válogatott kultúrákból készült sajt aprítva és sóval összegyúrva
Allergének: laktóz 100g termékben, Energia: 393 kcal Fehérje: 23,7g Zsírtartalom: 45% Glükóz: 0,1g Cukor: 0,03g Só: 0,68g Tárolás: 2-6 °C

A termék egységára 500g – 2.350 Ft.   1kg. – 4.700 Ft.