Akció!

Székely medvehagymás sertészsír – 300g

1.090Ft

Varázsoljon tavaszt és egészséget ön is a konyhájába!

Elfogyott

Leírás

Nevét arról kapta, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is gyakran kiássák, de hasonlóképp kedvelik a vaddisznók is. Webshopunkban elérhető ez az egészséges és ízletes növény, hiszen leszedtük önöknek a medvék elől és tartósítottuk, hogy téli hónapokban is fogyaszthassa!

medvehagymás zsír
medvehagymás zsír
medvehagyma
medvehagyma

Gyűjtése:  Leveleit tavasszal, a virágzás előtt szedik, és frissen használják fel, mert szárítva gyógyhatásuk gyengül. Hagymáját a fokhagymáéval azonos módon hasznosítják.

medvehagyma mező erdélyben
Medvehagyma mező Erdélyben

Felhasználása:  Nagyon sokféleképpen felhasználható. Például nyersen feldarabolva vajas kenyérre szórva vagy salátákhoz keverve. 

Gyógyhatása:  Kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért. Természetes Antibiotikum. Enyhe vérlemezke- (trombocita-) összecsapódást gátló aktivitással is rendelkezik. Véralvadásgátló szerekkel együtt fogyasztása nem javasolt, mert a vérzés kockázatát fokozza. Ugyanezért nem szabad hagymát enni műtétek előtt, és rendszeres fogyasztása a nem szteroid véralvadásgátlót, gyulladáscsökkentőt szedő betegek számára csak orvosi felügyelettel engedhető meg. Általában a hagymaformák idegrendszerre gyakorolt nyugtató hatása kiemelkedő. Női problémák, illetve nőknél változó kori panaszok esetén segít.A hagymaformák a védikus tanítások szerint radzsasztikus ételek, azaz a vágyat, szenvedélyt erősítik, illetve az érzelemtestre hatnak.

A gyógyító és egészséges medvehagyma
A gyógyító és egészséges medvehagyma

tartalma: Vágott medvehagyma, étkezési bio disznózsír, étolaj.