Medveles Székelyföldön a Szent Anna tónál és Tusnásfürdőn.

Medveles Bálványosfürdőn

Köztudott, hogy minden Bálványosfürdőre érkező turista medvét szeretne látni. Eldöntöttük, hogy mi biztonságos, kulturált körülményeket biztosítunk a medvét látni akaró érdeklődőknek a medvével való találkozáshoz. Szeretnénk, ha nem a kukákból ételmaradékot csenni kényszerülő hajléktalan koldus medvével szelfiznének a vakmerő, testi épségüket kockáztató turisták. Világ színvonalú vadmegfigyelőből megfigyelni a Kárpátok királyát, teljes pompájában a saját tróntermében felemelő élmény. A csoport létszámától és az időjárástól függően Terepjáróval, vagy hagyományos parasztszekérrel közelítjük meg a lest.

Medveles Bálványosfürdőn
Medveles Bálványosfürdőn

Sokan mikor meghallják azt a szót, hogy medveles, egy egyszerű vadász magaslesen a vadásszal együtt szúnyogoktól zaklatva eltöltött néhány órára gondolnak, ez azonban nem így van! Ezek szigetelt faházak, WC-vel, árammal, fűtéssel, légtechnikával felszerelve. Hatalmas ablakokkal, melyben detektív tükör van, amin a medve nem lát be, viszont a vendégek megfigyelhetik a medvéket természetes környezetükben, anélkül, hogy a medve tudna az ember jelenlétéről. Kicsit olyan, mint ha egy óriási szélesvásznú mozielőadást nézne az ember. A les turistáknak és fotósoknak egyaránt alkalmas a detektív tükrös ablaknak, éjszakai medveleshez megfelelő reflektoroknak, fűtésnek, kiváló komfortszintnek és fotózási kondíciónak köszönhetően.

Medveles Bálványosfürdőn

A zárt, fedett, kifejezetten erre a célra kialakított biztonságos lesből, nagy üvegablakokon keresztül, esős idő esetén is kényelmesen lehet a medvéket megfigyelni és fotózni saját természetes környezetükben. Ebben a lesben, egy időben akár 20 embernek is kellemes szórakozást tudunk biztosítani. A program, sötétedés előtt két órával indul, így nagyon jól összeegyeztethető egyéb turista programokkal. Például egy Szent Anna tavi és Mohos tőzegláp látogatással, amit a térségbe érkező turisták egyike sem szokott kihagyni. De egy szekeres piknikezéssel vagy Csiki sörgyár látogatással is jól párosítható. 

Medveles Bálványosfürdőn

Ne felejtse el, a medvéket a természetes életkörülményeik között érdemes megfigyelni!


 

Tudnivalók:
Túrák egész évben, minden nap indulnak, akár egy vendég esetén is. A túravezetők kiválóan ismerik a medvék viselkedését és fel vannak szerelve medveriasztó spray-vel. Igény esetén fegyveres kísérőt is tudunk biztosítani. Tilos élelmet hozni a lesbe, folyadékot azonban javasolt. Előfordulhat, hogy több mint két órán át kell csendben ülni, ezt nem minden gyermek élvezi. Ezért a 7 év alatti gyermekek részvételét gondoljuk át. A túra megkezdésekor kérjük a telefonokat repülő módba állítani, némítani, kijelző fényerejét minimumra állítani és a vakut kikapcsolni. A lesben minél nagyobb a csend annál több állatot láthatunk. Az ablaktól 30 cm távolságot kell tartani. Igyekezz nem mozgolódni, ha zajt csapsz a mozgással, a medve elszalad. Kérjük, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik szívesen vállalják a fent leírtakat, hogy a többi látogatóval együttműködve mindenki életre szóló élménnyel térhessen haza.

2-3 órás program alatt vadon élő medvék megfigyelése kísérővel:
30 Euro  – 10.000 Ft – 140 Lej / fő

Medveles Bálványosfürdőn

Kapcsolat:

Mobil: 06/70-677-58-70
E-mail: turak.erdelyben@gmail.com

Dóri és Péter, Erdélyi túrák

Medveles Bálványosfürdőn

Az alábbi űrlapot pontosan kitöltve, könnyen és gyorsan küldhet nekünk üzenetet és lefoglalhatja a helyét, hogy biztosan lásson medvét és maradandó élménnyel térjen haza.

 
  • A *-gal jelölt mezők kitöltése és az ellenőrző kód beírása szükséges.
 

Captcha-kód

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük