Mini Erdély Park – Szejkefürdő

Mini Erdély Park – Szejkefürdő

Fazakas Szabolcs és a Székelyföldi Legendárium csapata Mini Erdély-parkot képzeltek a Székelyudvarhely melletti Szejkefürdőre. Több mint hatvan erdélyi történelmi épület és középkori vár makettjét láthatják az érdeklődők, melyek bemutatják a multikulturális Erdély építészeti sokszínűségét, azonban az épületek száma folyamatosan növekszik.

Mini Erdély Park – Szejkefürdő

A maketteket a székelykeresztúri származású Vajda Domokos készítette és Németh Hajnal Auróra képzőművésznő festette. „Jövőre 102 makettet szeretnék itt látni, de azt sem zárom ki, hogy az érdeklődéstől függően az ország többi részén létező jellegzetes épületek makettjei is helyet kapjanak itt” – mondta az ötletgazda.

Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az applikációnkat:  
Erdély applikáció

Mini Erdély Park – Szejkefürdő

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

De ezzel még nincs vége. A parkot összekapcsolják a közeli borvízmúzeummal, felidézendő a régi szejkei borvizes hangulatot, a telek alsó részén kiépítik a Székely Mini gőzösnek a vasútvonalát, az Orbán Balázs Látogatóközpont is elkészül, a Mini Erdély-park területén pedig egy család- és gyermekbarát Mini Erdély-szálloda is megnyílik. Amennyiben meg tudják oldani a makettek takarását, védelmét az időjárás viszontagságaitól, akkor a park télen is nyitva lesz.

Mini Erdély Park – Szejkefürdő

Fedezd fel Erdély látnivalóit:

Fazakas Szabolcs reméli, hogy a parkhoz vezető út le lesz macskakövezve, a kivilágítás is jól jönne az esti sétákhoz, és a közművesítés is várat még magára. „Úgy érzem, adtunk valamit a városnak, amit meg kell becsülni, jó gazdái kell legyünk. Bízom, hogy most már még jobban mellénk állnak” – vélekedett Fazakas, aki szerint jó lenne, ha Székelyudvarhely más pontjain is megjelennének ilyen jellegű projektek.

Mini Erdély Park – Szejkefürdő

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük