Medveles Erdélyben, Székelyföldön, Farkaslakán

medveles Erdélyben, Székelyföldön, Farkaslakán

 

Farkaslakát keletről és észak-keletről egy hatalmas nagyrészt bükk és fenyőerdő ölelei körül. A Görgényi-havasok eme csodálatos pontján működik a medvelesünk, amit minden időszakban (kivéve novembertől márciusig) érdemes felkeresni, hiszen természetes élő környezetükben csodálhatjuk meg a Kárpátok királyát, a barna medvét. Itt nem csak medvék vannak, hanem szarvasok, őzek, farkasok, hiúzok és több tucat madárfaj, rétisasok is élnek a mágikus Nyikó patak környékén.

A medvéket természetes körülmények között érdemes megfigyelni!

 

A medvék elképesztő intelligensek, remek a szaglásuk, a hallásuk és a látásuk. Hiába megy el egy hermetikusan zárt medvelesbe az ember, a medvék tudják, azt, hogy jelen van az ember. A mi medveleseink nyitottak, de biztonságosak, így úgy lehet meglesni a medvéket, mintha egy szafari parban lenne az ember. Természetesen a helyi vadász elkíséri a Kárpátok királyára kíváncsi embereket és a segítségével jobban meg lehet ismerni a medvéket.

 

Medveles Erdélyben, Székelyföldön, Farkaslakán
Medveles Erdélyben, Székelyföldön, Farkaslakán

Mi már megszámlálhatatlan alkalommal és helyen láttunk már medvét a Retyezáttól a Fogarasi-havasokon át a Mezőségig. A medve okos, de félénk állat és tart az embertől. A sok baleset, vagy kártétel mind az emberek hibája, akik nem tisztelik ezt a gyönyörű állatot. A Farkaslaki medvelesben soha sem adódott egyetlen veszélyes helyzet sem, hiszen mi mindig tisztelettel látogattuk meg az erdő mélyén a medvéket. Tarts velünk TE is, lessünk együtt medvét!

Elérhetőségeink:
🐻 +36706775870    e-mail: turak.erdelyben@gmail.com
 
JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

 

 

Jöjjön el egy terepjárós túrára a Kászonokba!

Terepjárós, off-road túrák Erdélyben, Székelyföldön.

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük