Június közepén járunk de a Fogarasi-havasokban nyolcméteres hófallal küzdenek a Kárpátokban.

Szibériai állapotok a Kárpátok bércein.
Hiába írunk júniust, egyelőre helyenként nyolcméteres hó áll a Transzfogarasi úton, amelynek felszabadításán a Brassó megyei közútkezelő munkatársai gőzerővel dolgoznak – írja a Főtér. A festői tájakon átkígyózó hegyvidéki útszakaszon a megszokottnál jóval vastagabb a hóréteg.
 
2018-ban június 9-én voltunk a Fogarasi-havasokban, nézd meg a filmet!
 

A közútkezelő közösségi oldalán videót tett közzé a cseppet sem nyarat idéző kemény munkáról. Azt írták, a nyolc métert is elérheti a hófal magassága. A Főtér szerint a munka sziszifuszinak tűnik, talán az ígért kánikula segíthet a karbantartóknak, akik azt a célt tűzték ki, hogy július elsejére megtisztítják az utat, megnyitják a forgalom előtt. A hivatalosan 7C jelzésű országút a Fogarasi-havasok központi részén észak-déli irányban köti össze Alsóárpás és Curtea de Argeș településeket. A ’70-es években építették, 90 kilométer hosszú. 2042 méteres magasságig vezet fel, majd egy alagúton halad át a főgerinc alatt. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja is van. Az út a  lavinaveszély miatt csak nyáron van nyitva. A hóviszonyoktól függően októberben vagy novemberben lezárják.

 

Check Also

Sepsi OSK

Épül szépül Székelyföld – Sepsiszentgyörgyön rövidesen átadják az új stadiont!

Lassan befejezőzik az építkezés és átadásra kerül  az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy focicsapat Sepsiszentgyörgy mellet …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük