Mesebeli helyen találhatjuk ezt a házat, a Tündér völgyében, a Fogarasi-havasok tövében, Felsőporumbákon!

A Tündérek völgyében áll ez a mesebeli ház
A Tündérek völgyében áll ez a mesebeli ház

A mesebeli történet csak talán csak addig tart, amíg el nem megyünk megnézni ezt a házat. Történ ugyanis, a „mese” szerint, hogy egy Bukaresti házaspár változtatni akart az életén és valami olyasmit alkotni, ami különleges és egyedi. Új és nyugodt életet akartak kezdeni valahol vidéken, távol a városok nyüzsgésétől. Megvásároltak egy darab földet Felsőporumbákon és egy különleges házat építettek. Csodájára is járt a világ. Razvan és Gabriela Vasile számára  tökéletes helyszínnek bizonyult a mesés kis völgy, ám az vitathatatlan, hogy általuk lett még varázslatosabb. Ugyanis egy olyan kastélyt húztak fel, ami csakugyan mesebeli. A fogadót 2014-ben kezdték el építeni a természet lágy ölén kizárólag környezetbarát anyagokból – agyagból, kőből, fából, szénából. A munkálatok  2016-ban fejeződtek be véglegesen. Sőt, már volt sok-sok olyan szerelmespár, akik itt mondták ki a boldogító igent. A tündér kastély két szintes és 10 szobával rendelkezik, melyekből egytől-egyik a Fogarasi-havasok csúcsaira nyílik kilátás. A szobák egyedi tervezésűek, azonban felfedezhető a hagyomány és elegancia ötvözete.

A Fogarasi-havasok télen is szép!

A Fogarasi-havasok télen is szép

Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az applikációnkat:  
Erdély applikáció

 

Télen is különleges látványt nyújt a fogadó, a havas csúcsokkal a háttérben.
Télen is különleges látványt nyújt a fogadó, a havas csúcsokkal a háttérben.

A „mese” szerint maguknak építették, de fogadó lett belőle. Magányra vágytak, de folyamatos a turisták, a látogatókáradata, sőőőt, már belépőt is kérnek! A ház környékét a sok-sok szolgáltatási eszköz, hely, épület lassan, de biztosan elcsúfítja és már kiderült az, hogy a magánynál többet ér a pénz! Persze ettől függetlenül szép és különleges az épület, de azért sem éri meg belépőt fizetnünk, mert az épületbe nem lehet bemenni.

10 szoba található az épületben!
10 szoba található az épületben!

 

Egyszer érdemes elmenni a Tündér-völgybe, de a hegyek azért szebbek!
Egyszer érdemes elmenni a Tündér-völgybe, de a hegyek azért szebbek!

Nézd meg filmen is a Tündér-völgyi fogadót! 


 

A Fogarasi-havasok – Erdély, a Kárpátok legtekintélyesebb hegységét hatalmas, néhol még nyáron is hófödte hegycsúcsok ékesítik, alattuk pedig tengerszemek látványa üdíti fel, az arra kirándulót. A hegységet felszabdaló völgyekben pedig kristálytiszta vizű patakok és mesebeli fenyveserdők teszik csodássá a káprázatos hegyvidéki tájat. A hozzávetőlegesen 7000 négyzetkilométeres területével, számos 2400-2500 méter feletti csúcsával méltán vívta ki magának az Erdélyi Alpok címet.

Tarts velünk a Fogarasi-havasokba ebben a filmben!

 

 

Ha fontos az egészsége, akkor rendeljen ön is a Kárpátokból származó mézeket!

Bio fenyő méz – 950 g

 

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod:

 

 

 

 

 

 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük