Rólunk

Sokszor kérdezték tőlem hogy:
– Miért is vagy mindig oly pozitív?
– Mert megint Erdélybe készülök és kellemes társaságban csodálatos helyekre fogunk utazni, túrázni!

 
Minden ami Erdély! Csodálatos várak, városok, falvak, tájak, kalandos túrák, gyönyörű vízesések, büszke bércek a Kárpátok által körbeölelt Erdélyben…velünk!!!
A MI célunk az, hogy megismerd a kaland és a felfedezés érzését. Ismeretlen helyekre, a csodálatos völgyekbe, fantasztikus falvakba és szép városokba fogunk majd kalauzolni és a Kárpátok csúcsainak a meghódítását is megismered a segítségünkkel! Itt olvashatsz Dóra és Péter túráiról: Túrák
 

– Ha majd magad mögött szeretnéd tudni minden problémádat, elfelejtenéd a gondjaidat a szürke hétköznapokat, akkor keress minket és tarts velünk! Jó helyen jársz, ha ezeket a sorokat olvasod, hiszen csak nézd meg a facebookos oldalunkat ( Itt ) és meglátod, nekünk ez az életünk, maga Erdély! Mi az utazási irodákkal ellentétben nem csak a főszezonban megyünk Erdélybe, hanem egész évben arra invitálunk, hogy szívjuk együtt azt a friss hegyi levegőt, ami csak a Kárpátok gyűrűjében lehetséges.

Éves programjaink:

–  Január-február: Hótalpas túrák! 2017-ben majd a Szárkő-hegységbe is tervezünk 1 napos, a Retyezátba 2 napos hótalpas túrákat!

– Március: A dübörgő vízesések hónapja, amikor az olvadásnak is köszönhetően soha nem látott vízmennyiségel zuhannak a mélybe a patakok. Minden évben a Szeles, a Phaeton, a Három-király és az Alsóvidrai vízeséshez szervezünk túrákat.

– Április: A virágok hónapja. A Bihari hegyekbe visszük  a természet szerelmeseit Krókusztúrára több időpontban is!

–  Május: Hétvégi, 2-3 napos túrákra invitáljuk a természet szerelmeseit, többek között elmegyünk a csodálatos Nárciszmezőkre, de a hétvégi túráink közül ajánljuk azt is ahol a nyárból még visszalátogatunk a télbe: Retyezát, vagy kedvenc helyünkre, a Torockói-hegységbe is velünk tarthatsz!

– Június, Július és Augusztus hónapban minden hétre kínálunk valamit, csillagtúrákat és 3 célpontot több időpontban ajánlunk! Kattints a neked megtetsző programra!!!
Várak-hegyek-szurdokok
Székelyföldi csillagtúra
Torockói csillagtúra

Üdvözlünk az Erdélyi túrák,  Erdélyi kirándulások, nyaralások oldalán és ne felejtsd el, hogy útjainkon nem számíthatsz majd másra, csak ránk magadra és a társaidra ott a Kárpátok bércei között!!! Célunk olyan túrák szervezése, ahol harmóniában a természettel, annak értékeire vigyázva fedezhetjük fel, Európa utolsó igazán vadregényes tájait. A természet olyan még megmaradt kincseit, helyeit tekintheted meg velünk, amelyek egyedülállóak. Maximum 9-16 fős csoportokban, a magunkkal hozott kulaccsal, szendviccsel vágunk majd neki a túráknak, amivel bebizonyíthatod saját magadnak, hogy mennyit bírsz fizikailag és lelkileg. De ne aggódj, túráinkat 3-tól 73 éves korig ajánljuk. Kisfiam 4, kislányom 7 évesen már sok-sok helyre eljutott velünk. Készülj fel, mert TE fogod hozni a válladon amit megeszel, megiszol, de túráinkon természetesen minden este kitűnő szálláshelyek várnak majd, finom vacsorával, majd másnap bőséges reggelivel.
Cserébe eldugott falvakat, gyönyörű szurdokokat fedezhetsz fel és szembenézhetsz akár egy zergével is. Megmutatjuk hol tudod megtölteni üvegedet friss vízzel és együtt szedhetjük majd a friss erdei gyümölcsöket, de kristálytiszta tavakban, patakokban is fürödhetünk. 

Kedves barátom!
Barátomnak nevezlek, hiszen útjainkon azzá válhatunk! Remélem a honlapunkat nézve, olvasva kedved lesz velünk tartani, ami nem csak egy szimpla utazás, hanem maga a nagy kaland, hiszen olyan helyekre is el tudunk kalauzolni, ahol más nem jár. Mi Dóri és Péter, mindig is szerettük a természetet, a patakokat völgyeket, egy újabb csúcsot, amit meghódíthatunk és örömmel fogadunk társnak is az útjainkon. Felfedezzük HargitaMaros és Kovászna Székelyek lakta falvait, városait. Megtapasztalhatjuk vendégszeretetüket, megkóstolhatjuk fínom étkeiket.
Felfedezhetjük történelmünket, a Szász falvakat, várakat, erődöket, erődített templomokat.
Nem tömegével utazzunk. Nekem sincs kedvem kivárni, míg negyven ember elmegy wc-re egy benzinkúton, vagy várni sem akarok mindíg a lemaradókra. A kisbuszos utazások, amik már jól beváltak, bebizonyították, hogy milyen jól és milyen hamar össze tud kovácsolódni egy kis társaság.

KINEK AJÁNLJUK A TÚRÁKAT?
Azokhoz szólunk akik unják a buszos körutazásokat, a városokat, a tömegturizmust és szeretnék közelebbről megismerni a Kárpátok világát. Jó helyen jársz, ha nem csak a felszín érdekel, és ha szereted a kalandokat. Ha el akarsz jutni mások általl még nem is ismert helyekre, mint például GelenceNagydisznód és Prázsmár templomerődje, vagy Akkor, ha meg akarod érezni, milyen az eredeti friss fenyőillat, mekkora élmény letekinteni a világra egy 2500 méter feletti sziklacsúcsról, vagy farkasszemet nézni egy zergével. Ha kipróbálnád, milyen saját magad szedni az érett hegyi áfonyát, megmártóznál egy eldugott kristálytiszta hegyi tavacskában, ami csak a tiéd abban a pillanatban, vagy kezet szeretnél fogni egy igazi juhásszal, aki általában friss sajttal és ordával kínál.

 

HOGYAN HASZNÁLJUK A HONLAPOT???

– A legfontosabb a honlappal kapcsolatban az lehet a tanácsunk, hogy minden színnel kiemel szóra kattintva egy új lap nyílik meg előttünk!!! Például ide a kék betűkből álló és sárgával kiemelt Kolozsvárra kattintva, a Kolozsvár posthoz jutunk el!

– A második legfontosabbnak tartom megemlíteni, hogy a honlapon szereplő postok közel 3/4-én már jártunk, a fotók körülbelül 60%-a saját, amit folyamatosan bővítünk. Tehát egy régebbi postnál is feltünhetnek újabb fotók. Törekszünk arra, hogy hiteles legyen, amit írunk, erre itt a példa a Remetei-sziklaszoros. ahol csak a saját fotóinkat találjátok. Így garantáljuk azt, hogy a honlap hiteles, az általunk kínált túrák valósak.

– Ha célpontot keresünk, akkor a honlap tetején az "Erdély megyéi, látnivalók"-ra helyezve a kurzort, megnyílnak előttünk Erdély megyéi, így a már kategorizált postokat, könnyen meg lehet találni!

– Minden post végén ajánljuk a térképünket kiemelve: TÉRKÉP ahol már közel 190 helyszínről írunk bővebb információt! Csak bátran rá kell közelíteni az egérrel a célpontokhoz és máris nem lesz olyan zsúfolt az a térkép!

– Minden post végén, közben ajánlunk szálláshelyeket is, ahol mi magunk is megszállunk, mint például a Sólyomkő panzió és kulcsosház Sepsibükszádon. Tehát garantáltan kényelmesek és megfelőek lehetnek, a fáradt utazónak, túrázónak: SZÁLLÁSOK ERDÉLYBEN

Ajánljuk megosztásra a postokat, a facebookon megosztásra a fotóinkat! Ezzel is támogathatjátok az Erdélyi turizmust és az ott élő Magyarságnak is segíthetsz ezzel, hiszen a szállásainkat is CSAK náluk keressük.

Jó túrázást, kirándulás, nyaralást kívánunk: Dóra és Péter,  Erdélyi túrák!

 

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37

RO: +40735562159 HU: +36705772681

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük