Leírás
A Gyimesi sajt a természetes összetevőinek köszönheti a kivételes ízét, ami a konyha elengedhetetlen része. A Gyimes sajt is “szénatejből” készül, ami azt jelenti, hogy a tehenek szabadon vannak tartva és csak télen kapnak takarmányt. A szénatej összetevőit a Gyimesi kaszálókon található milliónyi gyógynövény illata, energiája, ásványi anyagtartalma és a napfény ereje határozza meg. A “szénatejből” készült termékek kivételesen tiszták és frissek! A szénatejhez csak nagyon kevés ember tud hozzájutni, mert csak a magas hegyekben tudják előállítani. Évszázadokon keresztül ez volt a tej előállításának legősibb módja, manapság azonban már az éghajlati viszonyok nem teszik lehetővé, hogy egy gazda évente háromszor-négyszer kaszáljon. A magas hegyekben azonban most is ott vannak azok a dús legelők, ahol már nyár elején folyik a kaszálás, és kéthavonta be tudják takarítani azt a szénamennyiséget, amivel aztán egész télen táplálni tudják az állatokat.
Súly: ~700g (+- 10%)
Összetevők: pasztőrözött tehéntej
Allergének: laktóz 100g termékben Energia: 1344 kcal Fehérje: 26g Zsírtartalom: 15,9% Glükóz: 0,7g Cukor: 0,1g Só: 0,85g Keményítő: 0,3g Tárolás: 2-8 °C