Leírás
Ha eddig nem ismerted a csoki előnyeit, akkor mi most eláruljuk neked! Nem tagadhatjuk a tényt, hogy a csoki egy cukor-, zsír- és kalóriabomba, azonban számos tanulmány szerint az elhízott, túlsúlyos emberek többsége nem vagy alig fogyaszt csokoládét. Aki kiegyensúlyozottan, változatosan táplálkozik, és nem esik mindennap kísértésbe, annak biztosan nem kell aggódnia az egészsége és az alakja miatt. Sok más édességgel szemben a csoki nem csak cukorból és zsírból áll. Sok más anyagot is tartalmaz, amelyek egyértelműen pozitívan hatnak a keringési rendszerre.
• A csokoládéban lévő tannin egy aktív antioxidáns. Védelmet nyújt a szabad gyökök ellen, amelyek károsíthatják a szöveteket, valamint szív- és érrendszeri betegséget okozhatnak.
• Sok E-vitamint, béta-karotint és rezet tartalmaz, amelyek szintén fontos antioxidánsok.
• A benne megtalálható kálium vérnyomáscsökkentő hatású.
• Ezek mellett figyelemre méltó még a koleszterinszint-csökkentő hatása, ami elsősorban a magas kakaótartalmú csokoládékra igaz. Napi 10g csoki elfogyasztása már kedvezően hat az egészségre.
Összetevők:
cukor, tejpor, növényi zsír, kakaó, víz, kálium szorbát (E202)
Allergének:
a termék tejszármazékot (beleértve a laktózt) tartalmaz. Nyomokban tartalmazhat mogyorót, földimogyorót és glutént.
*Átlagos tápérték 100 g termékben
Energiatartalom – 1828kJ/437kcal
Zsír – 14,2g
– amelyekből telített zsírsavak – 3,5g
Szénhidrát – 68,8g
– amelyekből cukrok – 53,4g
Fehérje – 7,5g
Só – <0,01g
*A tápérték táblázatban feltüntetett adagok tájékoztató jellegüek, ingadozásuk előfordulhat.
Nettó tömeg: 100 g