Kapros-ordás palacsinta

Kapros-ordás palacsinta

Elkészítési idő: kb. fél óra.

Hozzávalók kb. 20 db palacsintához: 

30 dkg liszt
4 dl tej
2.5 dl szénsavas ásványvíz
2 tojás
csipetnyi só
75 ml olaj a tésztába + 1 ek. a sütéshez

Elkészítés: 

A hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd felhevített olajos serpenyőben 1 merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk, így kisütjük az összes palacsintát. (A serpenyőt nem kell minden palacsinta megsütése előtt olajozni, csak ha már érezzük, hogy nehezen válik el a tészta a serpenyőtől, pl. forgatáskor)

Kapros-ordás palacsinta

Hozzávalók a töltelékhez: 
50 dkg friss orda
2 csokor zöld kapor
4 ek. cukor
2 tojás sárgája 

Elkészítés: Az ordát villával megtörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. A kész masszát a kisült palacsintákba töltjük. 

Jó étvágyat!

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Ismerd meg Erdély nevezetességeit:

Nézd meg, hogyan készítik Erdély legfinomabb töltött káposztáját!

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …