Elkészítési idő: kb. fél óra.
Hozzávalók kb. 20 db palacsintához:
30 dkg liszt
4 dl tej
2.5 dl szénsavas ásványvíz
2 tojás
csipetnyi só
75 ml olaj a tésztába + 1 ek. a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd felhevített olajos serpenyőben 1 merőkanálnyi tésztát egyenletesen eloszlatunk, így kisütjük az összes palacsintát. (A serpenyőt nem kell minden palacsinta megsütése előtt olajozni, csak ha már érezzük, hogy nehezen válik el a tészta a serpenyőtől, pl. forgatáskor)
Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg friss orda
2 csokor zöld kapor
4 ek. cukor
2 tojás sárgája
Elkészítés: Az ordát villával megtörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. A kész masszát a kisült palacsintákba töltjük.
Jó étvágyat!
Rendelje meg Ön is magazinjainkat!
Ismerd meg Erdély nevezetességeit:
Nézd meg, hogyan készítik Erdély legfinomabb töltött káposztáját!