Juhtúróval rakott puliszka

Juhtúróval rakott puliszka

Hozzávalók: 

1 bögre kukoricaliszt 
1-2 db hagyma 
fűszerpaprika 
olaj 
20 dkg juhtúró

Elkészítés: 

A kukoricalisztet forró vízbe engedjük, rövid ideig forraljuk, majd leszűrjük, és sűrű péppé keverjük. Ha sűrű nagyon, hozzáöntünk a leszűrt léből. A kikevert sűrű kását visszatesszük a tűzre, addig keverjük, míg elválik a fazék falától, ezután deszkára borítjuk, és fehér cérnával szeleteljük. A felszelt puliszkát egy kikent tepsibe soronként lerakjuk juhtúróval rétegezve, míg tartanak az alapanyagok. Tetejére puliszka kerüljön.A hagymát kevés olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, és a rakott puliszka tetejére öntjük. Sütőbe tesszük és átforrósítjuk és tálaljuk.

Ismerd meg Erdély nevezetességeit:

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Nézze meg, hogyan készül Erdély legfinomabb töltött káposztája!

Check Also

A legfinomabb székelykáposzta recept székelyföldről!

Székelyföldön, Farkaslakán, a Muzsikás vendégházban Miklósh Judit készítette el nekünk ezt a nagyon finom székelykáposztát. …