Hozzávalók:
1 bögre kukoricaliszt
1-2 db hagyma
fűszerpaprika
olaj
20 dkg juhtúró
Elkészítés:
A kukoricalisztet forró vízbe engedjük, rövid ideig forraljuk, majd leszűrjük, és sűrű péppé keverjük. Ha sűrű nagyon, hozzáöntünk a leszűrt léből. A kikevert sűrű kását visszatesszük a tűzre, addig keverjük, míg elválik a fazék falától, ezután deszkára borítjuk, és fehér cérnával szeleteljük. A felszelt puliszkát egy kikent tepsibe soronként lerakjuk juhtúróval rétegezve, míg tartanak az alapanyagok. Tetejére puliszka kerüljön.A hagymát kevés olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, és a rakott puliszka tetejére öntjük. Sütőbe tesszük és átforrósítjuk és tálaljuk.
Ismerd meg Erdély nevezetességeit:
Rendelje meg Ön is magazinjainkat!
Nézze meg, hogyan készül Erdély legfinomabb töltött káposztája!