25 dkg liszt
25 dkg vaj (margarinnal nem helyettesíthető)
5 db tojássárgája
1 késhegynyi égetett timsó
25 dkg porcukor
5 db tojásfehérje
1 db citrom reszelt héja
ízlés szerint vaníliás porcukor
A golyókat 1 éjszakára hűtőbe tesszük, mert csak hidegen lehet vele dolgozni. Ha nincs idő ennyit várni, akkor fél órára fagyasztóba is be lehet tenni.
A tojásfehérjét félig felverjük, majd apránként hozzáadogatva a porcukrot, keményre verjük. A dióhoz hozzáreszeljük a citrom héját, majd óvatosan összekeverjük a felvert habbal.
A tepsi(ke)t előkészítjük, zsíros-lisztes szórással vagy kibélelhetjük szilikonos sütőpapírral is. A hűtőből érdemes csak kettesével kivenni a golyókat, mert tényleg csak hidegen lehet nyújtani, minimális lisztezéssel! A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
A lehető legvékonyabbra nyújtsuk a tésztákat téglalap alakúra, majd annyi tölteléket tegyünk a közepébe, hogy fel lehessen hajtani először a téglalap két hosszanti oldalát, majd a két végét, de úgy, hogy a két végén levő hajtás a süti közepéig beérjen. A hajtással lefele kell a tepsire tenni. Nem szabad szorosra tenni, mert sütés közben nő a térfogata! Legalább 3-3 cm távolság legyen! Sütési idő kb 15 perc.
Kihűlés után vaníliás porcukorral szórva tálaljuk.
Rendelje meg Ön is magazinjainkat!
Ismerd meg Erdély látnivalóit: