Hozzávalók:
50-60 dkg rókagomba
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál zsír
só
pirospaprika
liszt
tejföl
Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az applikációnkat:
Erdély applikáció
Elkészítés:
A gombát folyó vízben megmossuk (nem áztatjuk!). A rókagombát 2 vagy 4 részre hasítjuk. Az így előkészített gombát paprikás hagymás zsírba tesszük, pici vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk (ízlés szerint tehetünk a hagymához paradicsomot, paprikás vagy petrezselymet). Egy jó halmozott evőkanál lisztet tejföllel eldolgozunk, hozzáadjuk a gombához és besűrítjük vele.
Puliszka készítése:
1 liter vízhez, 30-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót. A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kis lángon addig kavarjuk, míg a puliszka besűrűsödik, és megfő. A lángot eloltva, még néhány percig a lángfogón hagyjuk a fazekat, majd a puliszkát tálra borítjuk.
A kegfinomabb. Persze, olaj zsír helyett és Vegan tejföl.
A kegfinomabb. Persze, olaj zsír helyett és Vegan tejföl.