A Nagy Magyar-barlang, Vársonkolyos 

Vársonkolyos a Király-erdő hegység északi peremén, a Sebes-Körös szurdokvölgyében fekszik, Erdélyben, Bihar megyében. A település közvetlen környezete természetjárók és barlangászok kedvelt úticélja.

A Nagy Magyar-barlang

A Nagy Magyar-barlang Erdély egyik legszebb történelmi barlangja, mely sokezer évvel ezelőtt lakott is volt, ugyanis rengeteg kőedényt, és egyéb használati tárgyat találtak itt. Találtak egy olyan tűzrakó helyet is a barlangban, melyben 2000 éves vastag hamuréteg volt.

Vidd magaddal Erdélyt a telefonodban, töltsd le innen az applikációnkat:  
Erdély applikáció

A Nagy Magyar-barlang

A térségben ugyanis a karsztvidék legalább 100 kisebb-nagyobb barlangot rejt. A világnak ugyanis minden tájáról érkeznek emberek, hogy megcsodálják a környék barlangjait. Az egyik legszebb és legnagyobb ezek közül a Nagy Magyar-barlang.

A Nagy Magyar-barlang

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Bejáratának magassága 27, szélessége 42 méter. Méretei miatt állandóan huzatos, ami nem kedvez a növények megtelepedésének. Éppen ezért a bejárata, és a bent található világ is elég kopár, ez azonban nem von le élvezeti értékéből.

A Nagy Magyar-barlang

Ismerd meg Erdély látnivalóit:

Körbejárása, vezetéssel együtt, körülbelül fél órát vesz igénybe. A barlang hatalmas bejáratához egy keskeny függőhíd vezet át, ahonnan kiváló rálátás van a környező vadregényes tájra.

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük