Ez a 10. legnépszerűbb és legfinomabb Erdély étel és recept!

Az erdélyi ételeket csak szeretni lehet, hiszen nem csak szeretettel vannak teli, hanem gazdag ízvilággal is rendelkeznek és minden egyes recepten érezni lehet a még élő hagyományos főzési, elkészítési módokat. Az ételekhez olyan összetevők is tartoznak, amiket enm lehet leemelni a szupermarketek polcairól, így a természetes összetevők emelkik az ételek, édességek ízvilágát.

1.A kürtőskalács nem csak ízletes, hanem világhírű is, így méltón kerülhet a legelső helyre!

Erdélyi kürtőskalács

2. Padlizsánkrém – vinete

Az Erdélyi konya legsűrűbben elkészített étele lehet a Padlizsánkrém, ami bükkfán füstölve a legfinomabb!

A Székelyföldön készített padlizsánkrémet itt meg is lehet vásárolni:

Székely Padlizsánkrém – 300g

A Legfinomabb padlizsánkrémet szerintünk Farkaslakán, a Muzsikás vendégházban  készítik!


 

3. A pacalcsorba rendkívül ízletes és az Erdélyi csorbával vetekszik ha a sorrendet kell mérlegelni!

Pacalcsorba

4. A puliszka már önmagában is finom. Általában a két legnépszerűbb elkészítési módnál vagy juhtúróval, vagy rókagombával készítik el.

 

Rókagomba paprikás puliszkával

5. Az Erdélyi csorba (leves) népszerű a turisták körében, hiszen rengeteg apróra vágott zöldségekkel és húsdarabokkal gazdagítják! A mi kedvenc csorbánk húsgombóccal készül és Bors Magic-val savanyítják.

Bors Magic-ot Magyarországon is be lehet szerezni ide kattintva: 

Bors Magic 65g

 

 

 

6. A Muzsdély a húsételek legnépszerűbb húsételekhez használt fokhagymás szósz, ami nélkül a sült pisztráng elképzelhetetlen.

Muzsdéj

7. Gyimesi töltöttkáposzta valóban hagyományosan készül, csak meg kell nézni az elkészítéséről a filmet! A hús saját nevelésű disznóból van, ami a leglényegesebb az ételben!

 

 

8. Kapros, ordás palacsinta. A palacsintát mindenki szereti és sokféleképpen ízesíthetjük. Ordával is mindenkinek meg kell kóstolnia, rendkívül ízletes!

Kapros-ordás palacsinta

9. Zakuszka nélkül elképzelhetetlen egy Erdélyi reggeli, uzsonna. A zakuszka lehet padlizsános, paszulyos, rókagombás, vagy akár vargányás is!

A Székelyföldön készített bükkfán füstölt zakuszkát több féle ízben akár Magyarországon is meg lehet rendelni a képre kattintva!

Székely Rókagombás Zakuszka – 300 g

 

 

 

10. Székelyföldi pityókás kovászos vert kenyér.

Nincs párja a kenyerek között a kemencében, hagyományos módszerekkel, kovásszal készült Székelyföldi kenyérnek, amihez akár Magyarországon is hozzájuthat.

Székelyföldi, Gyergyói pityókás, kovászos kemencés vert kenyér

10+1. Ajánljuk az Akácos vendégházat mindenkinek, ahol nem csak az Erdélyi és Székelyföldi ételeket kóstolhatja meg, hanem pihenhet és két étkezés közben tartalmas programokon vehet résztt a Kászonok titokzatos meseszép vidékén!

 

Székelyföld legszebb szállása – Akácos vendégház a Tari hegy tövében

 

Ismerje meg ön is Erdély legnépszerűbb helyeit a térképre kattintva!

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük