Székelyföld legszebb szállása – Akácos vendégház a Tari hegy tövében

Hotelt, panziót mindenki tud építeni, csak tervek és pénz kell hozzá. Az Akácos vendégház egy Székely ember és egy Magyarországi pár álma lett, amit közös erővel valósítottak meg. A vendégház tükrözi a Kászoni tradicionális építészetet, amit egy csodálatos természeti környezet vesz körül a Tari-hegy tövében. A hely, a környék ideális azoknak, akik nem csak az ismert helyeket akarják végiglátogatni, hanem pihenni, kikapcsolódni szeretnének a Kászonok csodálatos tájain, ami még érintetlen.

Egy vendégünk jegyezte meg: “innen már csak a ciprusok hiányoznak, de ez a vidék szebb mint Toscana”

Akácos vendégház, Hargita, Székelyföld, Erdély
Akácos vendégház, Hargita, Székelyföld, Erdély

Péter és Dóri már sok-sok éve járja Erdélyt és az összese lehetséges helyszint mérlegelve Kászonújfalu, az Akácos vendégház mellett döntöttek, amit a Tari-hegy tövében lehet megtalálni!

Egyedülálló mesebeli táj a Kászoni medence és az azt körülölelő hegyek

Dóri és Péter a kicsi Leventével nem csak egyszerű szállóvendégeket vár az Akácos vendégházba, hanem olyan természetszerető “barátokat”, akik madárcsicsergésre akarnak ébredni, minden reggel lefotózni a hegyre induló teheneket és értékelik azt, hogy minden lépésnél új panoráma nyílik a varázslatos Kászoni hegyekre, hiszen a vendégház több mint 700 méteres magasságban helyezkedik el. Ha ön is többre értékeli a természetes fát és követ, mint a gipszkartont és a vakolt, festett ytong falakat, akkor az Akácos vendégház csak önre vár.

 

Az Akácos vendégházat Kászonújfaluban lehet megtalálni a falu szélén az Alszegi részen.

Dóri és Péter a kicsi Leventével.
Dóri és Péter a kicsi Leventével.

Közelben egy órán belül elérhető látnivalók: Nyergestető, Fehérkői borvízforrás, Úz-völgy, Csíkszereda, Gyimesek, Tusnádfürdő, Szent Anna tó, Csiszár fürdő, Bálványos vára, Haszman Pál múzeum, Csernáton, Kézdivásárhely, Répát-hegység, Gelence, Mohos tőzegláp, Zalánpatak, Vargyas-szoros, Szellő-tető, Bereck, Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Brassó, Prázsmár, Szacsvai vadaspark, Hargitafürdő, Karakó-völgyhíd, Csíksomlyó, Madéfalva és még sok minden más.

Az Akácos vendégház rengeteg programot tud kínálni önnek.

Ha eljön az Akácos vendégházba, akkor személyre szabott ajánlatokat tudunk tenni és ha kívánják, akkor megmutatjuk a környék szépségét, látnivalóit, de ezt akár önállóan is könnyedén megtehetik. Tőlünk elindulva pár óra alatt számtalan fantasztikus helyre el lehet jutni. Sajnos csak 5 szobába maximum 12 természet szerető vendéget tudunk vendégül látni és bemutatni nekik a környék varázslatos helyeit. Nálunk alap a házi kemencében sütött kovászos-krumlis kenyér, áfonya és erdei gyümölcs lekvárok, a természetes Gyimesi sajt, vaj, túró. Ha ön szívesebben fogyaszt a faluban nevelt tyúkot és annak a tojását, akkor szívesen várjuk.

Kapcsolat – e-mail: turak.erdelyben@gmail.com 📞 +36706775870, vagy +40724409841

Kényelmes, csendes szállás, tágas szobák

 

Minden szobához külön fürdő, vagy zuhanyzó tartozik

 

Check Also

Lovasszánozás Székelyföldön

A legszebb szilveszteri kirándulás Erdélyben, Székelyföld legszebb részén, a Kászonokban.

  LOVASSZÁNOZÁS, SZÁNKÓZÁS, HÓTALPAS TÚRÁK, HAGYOMÁNYOS DISZNÓVÁGÁS, DÉZSA SZÁLLÁSON! Tudjuk, hogy mindenki számára egyedülálló szilveszterezési …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük