Ha Erdélyben élsz, akkor most megnézheted hogyan nézett ki a jelenlegi lakhelyed 150 évvel ezelőtt!

Erdély régen, a 19. században
Erdély régen, a 19. században

Felgyorsult világunkban rohamosan változik minden. Míg a régi épületeket sorra győzi le az enyészet, addig a technikai fejlődés sodrásával épülnek parkok, lakónegyedek, átalakítva teljesen falvak, városok, egész országok arculatát. Pár év, vagy évtized is jelentős különbségeket mutathat, gondoljunk csak a szüleink történeteire. De vajon hogyan változott a csodálatos Erdély, s milyen lehetett ezelőtt 150 évvel?

Így nézett ki Erdély 150 évvel ezelőtt, kattintson ide!

A ma Románia területén fekvő egyedi történelmi – politikai –kulturális régió sajátos utat járt be a történelem folyamán. Közép – Európa szívében, a Kárpát – medence keleti részében található vidék mindenki számára jelenőséggel bír. Egyeseknek az anyaföld, ahol küzdelmes, de mégis jó élni. Másoknak a szülőföld, amit különbözőokokból kénytelenek voltak elhagyni.

Erdély régen, a 19. században
Erdély régen, a 19. században

Természeti kincsekben dús, domborzati formákban változatos és látnivalókban gazdag terület, melyet mindenkinek látni kell. Szórakoztató és tanulságos időutazásra invitálok most mindenkit, egy kalandjátékra saját otthonukból. Felhúzva a virtuális bakancsokat, képzeletben fogjuk meg nagyszüleink, vagy dédszüleink kezét és ugorjunk vissza az időben másfél évszázadot, az Osztrák-Magyar Monarchia idejére. Látogassuk meg Sissi királyné kedvenc helyeit, lovas kocsizzunk a csendes országutakon, gyönyörködjünk a varázslatos tájakban egy olyan interaktív térkép segítségével.

Erdély régen, a 19. században
Erdély régen, a 19. században

Keressünk rá ismert helyszínekre és ne lepődjünk meg, hogy az erdők lombosabbak, a fenyvesek sűrűbbek, a legelők dúsabbak, a folyók nem úgy kanyarognak és a tavaknak nem olyan alakjuk van, mint most. Akkor még nem volt divat a természetjárás, nem vezetett kiépített, jelzet túra útvonal kedvenc kirándulóhelyeinkhez, más alakja volt a hegycsúcsoknak és más elnevezése a tájaknak…s még az országhatár is máshova esett.

Erdély régen, a 19. században
Erdély régen, a 19. században

 

Már csak a Gyimesekben élnek az igazi régi Erdélyi és Székely hagyományok!

 

 

A térképen Erdély legszebb helyeit találhatod meg!

 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük