Nyaralás Erdélyben – Transzfogaras – Gyimesek – Kászonok – Békás-szoros – medveles

Fogarasi-havasok, a Transzfogarasi út
Fogarasi-havasok, a Transzfogarasi út

 

„Ha egyedülálló programot szeretne Erdélyben, akkor jelentkezzen még ma, hiszen mi nem nagybusszal utazunk, a szabad helyeink hamar elfogynak!”
 
Idén, 2023-ben ismét egy olyan kirándulásra hívjuk azokat a honfitársainkat, akik valóban meg szeretnék ismerni Erdélyt és kirándulni is szeretnének a Kárpátok csodálatos völgyeiben-hegyeiben. Már harmadik éve fogjuk megismételni ezt a nagy sikerű utat, ahol mindig remek csapat jött össze és kitűnően éreztük mi is magunkat. Kanadából, Szlovákiából, Szatmárnémetiből, az USA-ból és még Svédországból is velünk tartottak páran. Ha ide jelentkezel, akkor nem egy szokványos utat teszel meg,  és a mi célunk nem az, hogy minden nap templomokat nézzünk és zsúfolt városokat keressünk fel, hanem az, hogy a Kárpátok csodálatos helyeit ismerhesse meg a kíváncsi természetszerető turista!
 
Nézd meg a filmünket a Fogarasi-havasokról!
 

 
1. nap: Indulás az előre egyeztetett, megbeszélt helyekről, majd irány Erdély! Kisbusszal sokkal gyorsabban, kényelmesebben haladhatunk, így már kora délután a hegyek mélyén lehetünk. A Fogarasi-havasokban felmegyünk egészen a Bílea tengerszemig, a bátrabbak pedig felmászhatnak az egyik hágóra, lefotózhatjuk a Transzfogarasi út, a tengerszem panorámáját a magasból. Kisbuszainkkal át tudunk menni az út déli oldalára is, ahonnan szintén remek a kilátás és a Capra vízesésnél fordulunk majd vissza Erdély felé. Innen hazafelé indulunk Székelyföldre. Érkezés az esti órákban a szállásra.
 
A Transzfogarasi út

 

2. nap: A Gyimesekbe kirándulunk, az 1124 éves határhoz is elutazunk, de Leventével, egy Csángó kifiúval fogunk lovaskocsizni és a tatijánál Gyárfásnál uzsonnázhatunk fadézsában érlelt túrót, házi sajtot, szalonnát. Megismerkedhetnek egy igazi Csángó családdal, akik nyáron a hegyek mélyén kalibáznak! Lovaskocsizás 30 lej/fő, uzsonna Ildikóval és Gyárfással 45 lej/fő! Este fakultatív programként egy közeli esztenán lehet juhászokkal ismerkedni, juhot fejni, sajtot, ordát kóstolni.

Lovasszekerezz te is velünk, egy Csángó fiúcskával, Leventével!

 

 

3.nap. A Nyerges-tetőn keresztül, Tusnádfürdő érintésével a Szent Anna tóhoz utazunk. A Mohos-tőzeglápon keresztül is egy kirándulást tehetünk. Egyedülálló vizes és gázos mofettákat keresünk fel, ahol gyógyfürdési lehetősig is lesz. A szálláshelyünk felé tartva Kézdivásárhely főterén Székelyföld legjobb cukrászdájában ehet mindenki egy süteményt. majd a Perkőről lehet megcsodálni Kézdiszék panorámáját!  Estefelé fakultatív programként medvéket leshetünk meg majd természetes környezetükben. 

 

Nyerges-tető, a Székely Thermopüle
Nyerges-tető, a Székely Thermopüle

4.nap: Irány a Gyilkos tó, majd a Békás-szoros. Mi nem csak ebben a lenyűgöző szorosban, hanem a Kis-Békás-szorosban is teszünk egy sétát és izgalmas függőhidakon kelünk át egy vad hegyi patak fölött. A Gyilkos tavat pedig nem csak a megszokott szögből nézzük meg, ahol hemzsegnek a turisták, hanem más oldalát is megismerjük. A Pongrácz-tetőn több kilátó pontot is felkeresünk, ahonnan nem csak a Gyergyói-havasokat csodálhatjuk meg, hanem a Gyergyó-medencét is.

 

Békás-szoros
Békás-szoros

 

A Kis-Cohárd és a Gyilkos-tó
A Kis-Cohárd és a Gyilkos-tó

 

5. nap: Hazafelé indulunk, de út közben Segesváron és egy csodaszép vízesésnél Havasrekettyén, a Menyasszony-fátyol vízesésnél, majd Magyarország felé vesszük az irányt a Király-hágón keresztül.

A Havasrekettyei, más néven Menyasszonyfátyol vízesés
A Havasrekettyei, más néven Menyasszonyfátyol vízesés

A részvételi díj tartalmaz:  4 éjszakát,  4 reggelit és 4 vacsorát, tehát félpanziós. Az 5 napos kirándulás részvételi díja 98 ezer Ft. A részvételi díj tartalmazza a Debreceni, Békéscsabai indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

 

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon lehet: +36705772681

IDŐPONTOK:

Indulás:  augusztus 6.             érkezés:  augusztus 10.  3 szabad hely!

Erdély ősszel is szép!

Indulás: szeptember 21          érkezés: szeptember 25

Indulás: szeptember 26          érkezés: szeptember 30

 

A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)

 

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod, amit mi töltöttünk fel tartalommal!

 

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                                   
 HU: +36706775870
 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük