Kiránduljunk Dél-Erdélybe, a csodák földjére

 

Retyezát

Idén, 2021-ben ismét egy olyan utazásra hívjuk azokat a honfitársainkat, akik valóban meg szeretnék ismerni Erdélyt és kirándulni is szeretnének a Kárpátok csodálatos völgyeiben-hegyeiben. Ha ide jelentkezel, akkor nem egy szokványos utat teszel meg, mert mi nem nagybusszal utazunk és a mi célunk nem az, hogy minden nap csak  templomokat nézzünk meg és zsúfolt városokat keressünk fel, hanem az, hogy a természet csodáit fedezzük fel!

Járjuk Erdélyt, fotózzuk filmezzük a Kárpátok bérceit, völgyeit és most TE is velünk tarthatsz!

Erdélyt nem lehet csak úgy pár nap alatt bejárni, egy hónap is kevés lenne ehhez. Ezért is teszünk eleget több Erdélyi túrás barát kérésének és egy igazán tartós programot kínálva invitáljuk önöket is Dél-Erdélybe. Mi kisbusszal utazva Kelet-Magyarországi indulással egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak, aki szereti a természetet, a hegyeket, folyókat, várakat, szurdokokat és velünk tartana fotózni, filmezni és élményekkel teli 6 napot szeretne eltölteni Dél-Erdélyben. Szálláshelyeinkre különösen nagy figyelmet fordítunk! Saját magunk érdekében elvárjuk, hogy megfelelően legyen minden fertőtlenítve!

Kirándulj velünk a filmünkben a Retyezátban!

Miért érdemes minket választani?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Kisbuszainkban egyszerre maximum csak 6 utas lehet a sofőrönk kívül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze ha egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra és akkor nem is említjük a fertőzés veszélyét! Mindenki mérlegelheti, hogy ha például csak 5 napra megy Erdélybe, akkor igazából csak 3 nap jut arra, hogy lásson is valamit! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálnunk azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

Retyezát

Tarts te is velünk hat napra Dél-Erdélybe és szerezzünk együtt felejthetetlen élményeket! Mi általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Szegedi, vagy Debreceni, Nagyváradi csatlakozás is lehetséges. jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal megyünk!

Erdélyben, a Déli-Kárpátokban utazni NAGY kaland!

Kis-hegy, (1809m) Szárkő-hegység

1. nap:  A Szárkő-havasok, a Bánát teteje felé vesszük az irányt, ahol egészen 1760 méter magasságig fel tudunk menni kisbuszunkkal a hegytetőn lévő óriási keresztig, ahonnan csodálatos panorámánk lehet a Bánáti-medencére és a Szárkő-hegységre. Almafatelep felé folytatjuk az utunkat, csodálatos völgyeken keresztül. Kb. 15 kilométert autózunk erdészeti úton. Hunyad megye déli része felé tartva a Ruszkicai márványbányát is felfedezzük, még mielőtt a szállásunkra érnénk. Elképesztő és fantasztikus érzés ott állni a kisbusznyi méretű márványtömbök mellett.

2. nap: A Déli-Kárpátok felfedezését a Szárkő-hegység után a Retyezátnál folytatjuk. Itt elautózunk az általunk elnevezett Piramis kilátóhelyre, ahonnan csodálatos kilátásunk lesz a Hátszegi-medencére. Sokan ezt a helyet a föld egyik “energia pontjának” is tartják. Utána kisbuszunkkal a Vizek-szája tó (Gura Apelor) víztározóhoz utazunk, (egészen 1200 méter magasságig) ami a Retyezát és a Godján-hegység vízválasztója. A tavat megkerüljük egy olyan úton, ami sok tekintetben felülmúlja a Transzfogarasi utat. Vízesésből ihatunk és belekóstolunk az igazi vadonba.

Retyezát, Vizek-szája tó
Retyezát, Piramis kilátó

3. nap: Reggel ismét útra kelünk majd a  reggelink után a Zsil folyó völgye felé vesszük az irányt, ahol a Véka-szurdoknál teszünk egy kis kitérőt és a Bóli barlangba is ellátogatunk. A Zsiec patak völgyében folytatjuk utunkat, ahol 4 nagyobb és megszámlálhatalan kisebb vízesés, forrás, csorgó található. A Lotru folyót követve a Transalpina útra teszünk kitérőt, majd a Vidra tavat, (Barajul Vidra) követve az Olt folyóig követjük a Lotru folyót. Szállásunk Nagyszeben környékén lesz.

Véka-szurdok
A Transalpina

4. nap: Reggeli után  irány a Fogarasi-havasok, a Transzfogarasi út. Itt a Bílea tónál töltjük el a délelőttöt és a bátrabbak egy hágóra is felmászhatnak. Az alagúton átutazunk a Capra vízeséshez és a déli rész panorámáját is megcsodáljuk. Innen Kovászna megyébe utazunk, ahol a szállásunk is lesz.

Ha végignézed a filmet, akkor reméljük kedved lesz neked is felfedezni a Fogarasi-havasok bérceit!

 

A Transzfogarasi út
Fogarasi-havasok

5. nap: Bőséges svédasztalos reggeli után irány a Brassói-havasok, a Hétlétrás vízesés. Délutáni programunk pedig a Transbucsegi út lesz. Ez az út a harmadik legmagasabban futó aszfaltcsík Erdélyben, itt 1980 méter magasságig tudunk menni autóval. A Bucsecs-hegység meseszép fennsíkján pedig kirándulunk a Babele sziklái és a Szinx alakzatához.

Hétlétrás vízesés
Bucsecs-hegység, Szfinx

6. nap: Sajnos már hazafelé kell vennünk az irányt. Reggel egy sétát teszünk a Szent Anna tónál, de majd útközben is meg tudunk majd állni pihenőre Kerc, cisztercita apátságánál, vagy Szelindek váránál, Algyógyi-vízesésnél és még sok más helyen is, ami az időnkbe belefér.

Retyezát

A kirándulások időpontja:

  •                                   2021. július               09. – 14.
  •                                   2021. július               27.  –01.
  •                                   2021. augusztus       25. – 30.
  •                                   2021 szeptember      19. – 24.

A részvételi díj tartalmaz:  5 éjszakát,  5 reggelit és 5 vacsorát, tehát félpanziós. A 6 napos kirándulás részvételi díja 92 ezer, Ft.  A részvételi díj tartalmazza a Békéscsabai indulást-érkezést, (kérjük egyeztessenek velünk ha Budapest, Debrecen, Szeged, vagy Kecskemét és környékéről jönne, ezekről a helyekről is lehetséges az indulás) teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is. A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, illetve telefonon lehet: +36706775870

A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)

Szárkő-hegység

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37                                     
kapcsolat: HU +36706775870

 

 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük