Erdély 22 kihagyhatatlan legszebb és legmesésebb helye!

1. A Szent Anna tó Európa legharmonikusabb helye!

Ha relaxálni szeretnél, vagy pihenni, esetleg csodálni a természet szépségét, akkor arra a legideálisabb hely Európa legszebb vulkanikus tava, amit a Csomád-hegységben lehet megtalálni.

Nézd meg TE is a filmet!

Szent Anna-tó

 

2. Kis-Cohárd

Aki járt már a Gyilkos tónál, annak biztosan feltűnt az a hatalmas sziklatömeg, ami az egész környéket uralja. Mássz fel te is a filmben a Kis-Cohárd tetejére és nézz más szemszögből a tóra!  

Nézd meg TE is a filmet!

 

3. A Portál

Amikor a kíváncsi turista elmegy felfedezni azt a Csodavárnak nevezett helyet és ott áll a Portál hatalmas, 72 méter magas bejáratánál, akkor valóban azt érezheti, hogy egy másik világ kapujában áll!

Nézd meg TE is a filmet!

 

4. Ilyen az élet az esztenán!

Egy Székelyföldi kirándulás kötelező programja az esztena látogatás, ahol a juhászok friss házi, vert pityókás kenyérrel, pálinkával és ordával, sajttal kínálják a kíváncsi turistákat. Persze aki szeretné kipróbálni a kecske, vagy juh fejést annak nem szoktak nemet mondani. Érdemes úgy leszervezni a kirándulást, hogy frissen főtt báránytokány is legyen ebédre.

Nézd meg TE is a filmet!

 

+1 TIPP – A Kászonszék a Hargitai hegyek mélyén

Mit nekünk Itália, Toscana, amikor Székelyföldön található meg Erdély egyik legszebb része a Kászonok. Itt még nem tombol úgy a globalizáció, mint Székelyföld más részein. A Kászonokat a hegyek tetejéről a Répát-hegységről lehet a legjobban megcsodálni.

Kászonok, Kászonszék, a legkisebb fiúszék Székelyföldön

 

5. A leglátogatottabb várkastély Erdélyben – Törcsvár

Persze ehhez a várkastélyhoz semmi köze sincs Drakulának, de a világ felé így lett eladva. A nyári időszakban nem érdemes felkeresni ezt a szépen berendezett kastélyt, mert nagy a tumultus!

Nézd meg TE is a filmet!

 

6. Zernyesti-szurdok

Ha Dél-Erdélyben kirándulsz, akkor érdemes felkeresni ezt a valóban meseszép szurdokot és felnézni a fölötted lévő több száz méter magas sziklafalakra. Brassótól csak 40 kilométerre találjuk ezt a szurdokot, amit minden időszakban sokan felkeresnek, hiszen könnyedén végig lehet járni az erdészeti úton, ami keresztül vezet rajta.

Nézd meg TE is a filmet!

 

7. Krókuszmezők a Kárpátokban

A kárpátokban minden felé az első tavaszi virág a Kárpáti Sáfrány, ami azon nyomban kibontja a szirmait, amint elolvad a hó. A legnagyobb és legszebb, több tucat hektáron elterülő összefüggő krókuszmezőket a Pádis-fennsíkon és környékén találjuk. Itt március végétől május elejéig nyílik a Kárpáti Sáfrány.

Nézd meg TE is a filmet!

Krókusz mezők

 

8. Torockó és a Székelykő

Akinek egyszer sikerült eljutnia Torockóra, annak a szíve mindig visszavágyik, hiszen mesebeli látványt nyújt már csak maga a falu is, a fölé magasodó Székelykő árnyékában. Érdemes nem csak a faluban sétálni, hanem a környéket is felfedezni.

Nézd meg TE is a filmet!

Torockó – panoráma a Székelykőről.

 

9. Fogarasi-havasok, Szuru vízesések.

A Fogarasi-havasok legnyugatibb 2000 méter fölötti csúcsa a Szuru. Innen ered a Szuru patak, aminek a völgyében egymás mellett két meseszép vízesést találhatunk, melyek 25-30 méter magasból zúdulnak alá. Ha szereted a természetet és nem ijedsz meg attól, hogy többször is át kell kelni a patakon a vízesés felé menet, akkor keresd fel TE is ezt az egyedülálló természeti látványosságot.

Nézd meg TE is a filmet!

 

10. Fogarasi-havasok

Tudtad? A Fogarasi-havasok elképesztő élmény! Kevesen vannak azok, akik nem mennének ide vissza, hiszen a Transzfogarasi út egészen 2036 méter magasságig visz fel, ahonnan már könnyen meghódíthatjuk a könyék csúcsait.  Kora ősszel érdemes itt kirándulni, amikor már kevés a turista.

Nézd meg TE is a filmet!

Fogarasi-havasok

 

11. Zsiec-szurdok

A téli Erdély egyik varázslatos helye a Déli-Kárpátokban, a Petrozsénytól nem messzire található Zsiec patak völgye, ami télen is érdemes felkeresni, hiszen több tíz méter magas jégoszlopok, jégfalak alakulnak ki a völgy körülbelül 5 kilométeres szakaszán.

Nézd meg TE is a filmet!

 

 

12. Aragyásza barlang

Ha télen is lenne kedved kirándulni, nem csak ülni a négy fal között, akkor erre kitűnő hely a Pádis-fennsíkon található Szamos-bazár felé található Aragyásza barlang. Persze nyáron is érdemes felkeresni ezt a helyet de télen sokkal izgalmasabb tenni ide egy túrát, hiszen a hófehér táj mindent titokzatossá tesz.

Nézd meg TE is a filmet!

 

 

 

Kattintson ide a + 10 kirándulástippért!

 

A térképen Erdély legszebb helyeit találhatod meg!

 

Jöjjön el ön is hozzánk Erdélybe, Székelyföldre, ahol a Szent Anna tó környékén igazi élményben lehet része áprilistól egészen október végéig. Itt természetes, de 100% biztonságos környezetben találkozhat a Kárpátok királyával.  

 

Medveles Erdélyben, Székelyföldön, a Szent Anna tónál

Check Also

Magyar, vagy román volt Mátyás király?

Szerinted magyar vagy román volt Mátyás király?

Mátyás a felvetést sem tudta volna értelmezni, a kérdés viszont több száz éves okoz ellentéteket …

One comment

  1. Hát igen van sok szép hely Erdélyben csak azt nem értem mit keres a csíki sör köztük és miért nem a Vargyas szoros Erdővidékről és sok más gyönyörű táj.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük