Romániában illegálisan medvebocsokat is lehet kapni.

sütörtökön egy házkutatás alkalmakor a hatóságok egy fogságban tartott medvebocsot, több kilogramm vadhúst és egy állatcsapdát találtak. A medvebocsot az Országos Környezetvédelmi Őrség helyi kirendeltsége helyezte biztonságba, a gyanúsítottat pedig ellen pedig ügyészségi eljárás indult tiltott fegyverhasználat és védett állatfaj fogságban tartása miatt – számolt be a g4media.ro.

megmentett medvebocs
megmentett medvebocs

Nem bizonyított, de feltételezések szerint Oroszország és Kína felé szállítják az ellopott medvebocsokat az állatcsempészek és orvvadászok!

Pénzért minden kapható, még medvebocs is.
Pénzért minden kapható, még medvebocs is.

Az eset a Máramaros megyében, Borsa városában történt, egy 59 éves férfi lakhelyén történt házkutatást pedig a rendőrség egyik robbanószerekkel és veszélyes anyagokkal foglalkozó különleges egysége végezte. A helyszínen feltételezések szerint illegális vadászatból származó 40 kilogrammnyi vadhúst foglaltak le, illetve egyéb tárgyak mellett egy állatok elejtésére használt farkascsapdát. A megyei hatósági közlemény szerint miután a fogságban tartott medvebocsot a rendőrség megtalálta, egy állatorvos vizsgálta meg, majd azt követően a Környezetvédelmi Őrség képviselőinek adták át.

 

Romániában sajnos minden napos eset az, hogy bocsokat lopnak, majd azokkal kereskednek a feketepiacon. Egy állatért – korától függően – 500-600 eurót is kérhetnek.

Jó hír, hogy a négy hónaposra becsült medvebocs a balánbányai „medveárvaházba” fog kerülni. 

 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük