Rafting a Sebes-Körösön

 

Rafting a Sebes-Körösön
Rafting a Sebes-Körösön

Nagyváradtól mindössze 65 km-re a Királyerdő északi oldalán található a Sebes-Kőrös mintegy 10 km hosszú, egész szezonban evezhető része.  Budapesttől útvonaltól függően: 320-370 km (kb. 4 óra). Mivel a hóolvadás itt már kora tavasszal elkezdődik ezért a Sebes-Kőrös már márciusban is alkalmas rafting túrára, és a tavaszi hónapokban a legideálisabb a vízállás. Mivel a folyón feljebb egy víztározó és egy kisebb vízerőmű található így a zsilip megnyitása esetén elég gyorssá válik a folyó de technikailag nem túlzottan nehéz így ebben az esetben is maximális biztonságban raftingozhatunk.

Rafting a Sebes-Körösön
Rafting a Sebes-Körösön

A túra megkezdése előtt a találkozó Rév településen a folyóparti bázison van. Itt történik a felszerelés kiosztása is illetve ezen a helyen ér majd véget a rafting túránk. A felszerelés felvétele után gépkocsival el kell menni Sonkolyos település felé a beszállási pontig kb 10 km-t.  A túra már a kezdetekben is igen tetszetős, magas sziklafallal övezett részeken evezünk majd elérjük a települést itt viszonylag „simább” rész következik amíg el nem érjük a Sonkolyos és Rév közötti szorost. A bal parton egy menedékház található ami csak gyalog közelíthető meg. A menedékház közelében egy jó 10 m magas vízesés is található. Jó idő esetén nyugodtan zuhanyozhatunk is alatta. Rafting túránkat tovább folytatva kb fél óra múlva érünk ki a szorosból és érjük el a kiszállási pontot.

Rafting a Sebes-Körösön
Rafting a Sebes-Körösön

A Sebes – Kőrös ezen szakasza kiválóan alkalmas a nem túl extrém élmények kedvelőinek. Végig biztonságos, veszélyektől mentes nem nagy esésű ezért nem nagyon gyors ám helyenként a sziklákat és falakat kerülgetni kell ami a túravezetőink segítségével mindenki számára teljesíthető akár kisgyermekek és idősek részére is. A raftingtúra és a környezet igazi „Erdélyi” hangulatban folyik végig.

Rafting a Sebes-Körösön
Rafting a Sebes-Körösön

A Rafting túrák minden nap délelőtt 11-től és délután 15 órától indulnak.

Rafting & Via Ferrata Base Camp
Rév (Vadu Crisului) Bihar megye
Telefon: +36706775870
Email: turak.erdelyben@gmail.com
Facebook: Erdélyi túrák
Honlap: Túrák Erdélyben

Spórolj az Erdélyi túrákkal és jelentkezz a fennt megadott e-mail címen, vagy telefonon és CSAK 120 lejbe kerülhet a kalandtúrád! A helyszinen lefoglalt rafting 140 lej!

A legjobb helyeket Erdélyben a térképünkön találod: 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük