Székely Szeder Lekvár – 300g

1.440Ft

A szeder azon túl, hogy az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, rengeteg egészségügyi előnnyel jár az emésztés javításától a bőr kollagénképződésének elősegítésén át a rákmegelőzési tulajdonságával bezárólag.

Leírás

vadszeder
Szeder Lekvár

A szeder az egyik legmagasabban rangsorolt gyümölcs az ORAC-skálán, amely az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mértékét jelzi, fogyasztásával megakadályozható a hosszú távú memóriaveszteség, megakadályozzák a legkisebb erek, így a hajszálerek károsodását is.

A szeder rendkívül gazdag az antociánnak nevezett természetes vegyületben, amely erősen csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. A szederkivonat gátolja a tüdőráksejtek növekedését. 

A szederben rendkívül sok C-vitamin található, a mellékveséknek pedig kifejezetten nagy a C-vitamin igénye, ezért könnyen elgyengülhetnek, ha stresszesek vagyunk. A szeder segíthet kielégíteni a mellékvesék vágyait. A bogyós gyümölcs sok K-vitamint tartalmaz, ezért ha rendszeres esszük, segít szabályozni a véralvadást is.

Az erdei gyümölcsben erős gyulladáscsökkentő hatásairól ismert ellagsav van, amely képes a gyomor nyálkahártyájának gyulladását is helyrehozni. Egy kutatás szerint a rendszeres szederevőknél 88 százalékkal csökken a fekély kialakulásának esélye. 

A szeder remek rostforrás, ami szükséges a jó bélműködéshez és a toxinok szervezetből való eltávolításához. Mivel a szeder oldható és oldhatatlan rostot is tartalmaz, mindkét típus egészségügyi előnyeit magában rejti, beleértve a koleszterinszint csökkentését és a vércukorszint egyensúlyban tartását.

Az A-vitamin fogyasztása az egészséges immunrendszer egyik legfontosabb összetevője. A szederben nemcsak ez, hanem karotinoidok is bőségesek vannak, ezért szervezetünk nagy löketet kaphat a gyümölcstől.

szeder lekvár
szeder lekvár