Torockói csillagtúra 2019

Idén is elmegyünk  újra felfedezni Torockót környékét, hiszen még rengeteg ismeretlen hely vár ott minket. Amíg az átlagturista csak a falut, a Székelykövet, a közelben a Tordai bányát és a hasadékot, esetleg a Torockószentgyörgyi várat és Nagyenyedet keresi fel, addig mi felfedezzük a környéket és csodálatos helyekre juthatunk így el.

Miért éppen velünk érdemes jönni?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálnunk azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek.

Kapcsolódj ki TE is velünk és feledhetetlen élményekkel gazdagodva térhetsz majd haza. Mivel kis csoportban indulunk túrázni, így rugalmasak lehetünk és sok-sok időt takaríthatunk meg a nagybuszos kirándulásokhoz képest. A szálláshelyünkről majd a helyi magyarok gondoskodnak és részesei lehetünk az igazi erdélyi vendégszeretetnek.

Székelykő, Torockó

– 1. nap. Békéscsabai, Debreceni indulással első nap a Tordai-hasadékot keressük fel. Oda felé felülről, vissza felé pedig a Hesdát patakot követve szeljük át a hasadékot.

Tordai-hasadék
Székelykő

– 2. nap. Egész napos kirándulás a Székelykőre és a Torockószentgyörgyi várhoz, valamint az Ordaskőre. Reggel a Székelykő megmászása után a Torockószentgyörgyi várhoz megyünk, majd a naplementét az Ordas-kőről nézzük meg.

Székelykő, Torockó
Torockószentgyörgyi vár

– 3. nap Ez a nap valóban kalandokban bővelkedhet, hiszen a  Remetei-sziklaszorost, a Pokol kapuján keresztül közelítjük meg, ahol egy felejthetetlen túrát tehetünk sokszor térdig gázolva a patakban. Kulacsainkat is megtölthetjük olyan friss, hideg vízzel a szurdokban lévő forrásokból, hogy az üveg bepárásodik a nyári melegben. A Pokol kapuja előtt felmászunk a hegyre, hogy fölülről is megcsodáljuk a szorost.

Remetei-szoros

– 4. nap. Reggeli után a Szolcsvai-búvópatakhoz utazunk, ahol a védett barlangból előtörő patakhoz sétálunk, majd a dombok között több Móc házhoz megyünk fotózni. Megnézzük a Sipote vízesést is és utána felkapaszkodunk autónkkal egy fennsíkra, ahol felfedezzük azt a helyet is, ahol a 30 méter magas Szolcsvai búvópatak egy vízesés formájában eltűnik (Legyező vízesés). Végig 800-1100 méter magasságban haladhatunk és lesznek olyan kilátópontok, ahonnan egyszerre láthatjuk 20 km távolságból a Kőközi-szorost, a Székelykőt és az Ordaskőt. A magasabb részről nem csak a Remetei-sziklaszorosra, hanem az egész Erdélyi medencére csodálatos kilátásunk lehet tiszta idő esetén, Kolozsvárig, sőt még a Fogarasi havasokig is el lehet látni.

Legyező-vízesés
Móc ház, Alsószolcsva

– 5. nap. Hazafelé indulunk, de reggeli után a Túri-hasadékhoz utazunk és egy felejthetetlen kalandos túrát teszünk a csodaszép szorosban!

A kirándulás időpontja:  2019. augusztus 7. – 11.

Gyulafehérvárat, vagy a Tordai sóbányát rossz idő esetén kereshetjük majd fel, de ellátogathatunk Nagyenyedre és Kolozsvárra is, így nem fogunk egy napot sem veszteni kedvezőtlen időjárás esetén!

Részvételi díj, ami 4 éjszakát, 4 reggelit és 4 vacsorát tartalmaz, tehát félpanziós: 68.000 Ft/fő. Gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény! A részvételi díj tartalmazza a Debreceni, vagy Szegedi indulást-érkezést, a teljes utazási költséget. A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás. A szobák 2-3-4 ágyasak és minden szobához külön wc és zuhanyzó tartozik.  Ingyenes WIFI. 

Utazási feltételek:
A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos kirándulásokra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben meleget tart)

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen, vagy telefonon lehet: +3670/677-5870

A biztosítás díját a részvételi díj nem tartalmazza.

Fedezd fel Erdély legjobb helyeit a térképünkön

Rendelje meg Ön is magazinjainkat!

Check Also

A Mohoru csúcs felé félúton

A legjobb programok Erdélyben és Székelyföldön!

 Élvezzétek ki a nyár minden percét!  Ha már unjátok a lazsálást, ezek az aktív kikapcsolódáshoz …