A legjobb programok Erdélyben és Székelyföldön!

Rafting a Sebes-Körösön
Rafting a Sebes-Körösön

 

Élvezzétek ki a nyár minden percét!
 
Ha már unjátok a lazsálást, ezek az aktív kikapcsolódáshoz tökéletes programok mind rátok várnak! Az örökmozgó gyerekekkel a parton fekvés amúgy sem egyszerűen kivitelezhető. Válassz olyan programokat, amiket mindannyian élvezni fogtok! Ezekkel a tippekkel emlékezetessé tehetitek a nyarat, csak győzz választani! 
 
Erdélyben nem sok helyen kínálnak hasonló változatos és emlékezetes programokat, mint az Erdélyi túrák, az-az Péter, akinél senki sem ismeri jobban Erdélyt, Pádistól egészen a Háromszéki-havasokig.
 
Ha pihenésre, csendre és autentikus helyekre vágyik, vagy eseteleg terepjáróval, gyalog, quad-al kirándulna, akkor is a legjobb választás, a turisták által még nem „megszállt” Kászonok, ahol csak önre vár az érintetlen természet!
 
Vendégeik részére nem csak szállást, hanem színvonalas programokat is kínál az Akácos vendégház! ⛰🌅 Túrák a hegyekben Péterrel, gombászás🍄, pataktúrák, quad-túrák, terepjárós túrák🚙, medveles 🐻, uzsonna Gyárfásnál a Gyimesekben, ebéd a juhászokkal a hegyek tetején, lovaskocsikázás a Gyimesekben Leventével, stb…
 

1.MEDVELES

Farkaslakát keletről és észak-keletről egy hatalmas nagyrészt bükk és fenyőerdő ölelei körül. A Görgényi-havasok eme csodálatos pontján működik a medvelesünk, amit minden időszakban (kivéve novembertől márciusig) érdemes felkeresni, hiszen természetes élő környezetükben csodálhatjuk meg a Kárpátok királyát, a barna medvét. Itt nem csak medvék vannak, hanem szarvasok, őzek, farkasok, hiúzok és több tucat madárfaj, rétisasok is élnek a mágikus Nyikó patak környékén.

A medvéket természetes körülmények között érdemes megfigyelni!

Medveles Erdélyben, Székelyföldön, Farkaslakán

2.Rafting a Sebes -Körösön

Ha nyáron a család nem tud elszakadni a víztől, az evezést imádni fogjátok!  Szerencsére Erdély bővelkedik az evezési lehetőségekben, így nem kell messze utaznotok, ha vízre szállnátok, hisen Nagyváradtól csak 50 km-re található egy kitűnő rafting tábor. Megannyi lehetőség vár titeket: akár családosan is evezőt ragadhattok, hisz több méretű és típusú hajó is várja az utasait. Aki igazán vadregényes és egyedi kikapcsolódásra vágyik, ne hagyja ki az evezést a nyári listájáról! Vízen ülve egészen másként fest majd a táj, mint a partról szemlélve, és a csodálatos vízi élővilággal is megismerkedhettek.

Rafting a Sebes-Körösön

 

3.Uzsonna egy igazi Csángó családnál!

A Csángók minden tavasszal felmennek a haszonállataikkal a hegyek közé és egészen késő őszig ott maradnak. Ez nevezik „KALIBÁZÁSNAK”. Itt lehetőség van elbeszélgetni velük és megkóstolni az általuk készített sajtot, túrót, szalonnát, kolbászt, pánkót, vagy a filmben is látható túrós málét.

 

 

 

4. IRÁNY A KÁRPÁTOK TETEJE, A TRANSZBUCSEGI ÚT, A SZFINX, BABELE SZIKLÁI!

A Transzbucsegi út a 3. legmagasabban futó út a Kárpátokban. Itt nem csak fantasztikus panorámában lehet része az arra kirándulónak, hanem még augusztusban is hógolyózhat és Havasi Gyopárt fotózhat az arra kiránduló! Nézze meg a filmet és foglaljon szállást az Akácos vendégházban, ahonnan Péter kíséretében fedezheti fel a Bucsecs-hegység csodáit!

 

 

 

5. Az igazi élmény ott kezdődik, ha te vezeted a terepjárót!

Az Erdélyt a hegyek tetejéről lehet a legjobban megismerni! Ha letérünk az aszfaltútról, akkor egy teljesen más világot ismerhetünk meg. Kaland, izgalom és adrenalin, örök emlék – ez jellemzi a kirándulásokat! A csíki, Répát és Nemere-hegység rejtett vad világát ismerheti meg, ahol a nyáron a juhászok legeltetik a juhaikat, kecskéiket, szamaraikat.

 

Terepjárós, off-road túrák Erdélyben, Székelyföldön.

 

 

Check Also

Gyimesi sajt, túró

Amíg a tanult, diplomás emberek előrébb vitték az országot, addig a „buta paraszt” mit csinált?

“Fiam, te azt mondod nekem, hogy” csakis a tanult emberek vitték előre az országunkat? “A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük